Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Kunstig intelligens i online handel: Bliv klogere på teknologiens muligheder"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

SPONSORERET INDHOLDTænk bæredygtigt - også i din bolig

Mandag den 14 december 2020 kl. 14:20

Den bæredygtige bevidsthed vokser og vokser, og vi bliver med hastige skridt mere opmærksomme på, hvordan vi bedst muligt kan tænke bæredygtighed ind i alle dele af vores liv - også i vores boliger!

 I en bæredygtig bolig er der blevet gjort en række forskellige tiltag for at skåne miljøet. Men selvom der er mange fordele ved bæredygtigt byggeri, er det de færreste bygninger, der opføres eller renoveres på en bæredygtig måde. Derfor er det interessant at se nærmere på, hvordan du kan gøre din bolig mere bæredygtig ved at spare på energien, ressourcerne og vælge gode, miljøvenlige materialer med lang levetid. Læs mere her.

Gør en god investering

Op mod 40 procent af Danmarks samlede energiforbrug går til opvarmning og belysning i bygninger. Derfor kommer den grønne tankegang ikke kun den enkelte boligejer til gode. Det er godt for miljøet og så sparer hele samfundet i sidste ende også penge.   

Bygninger er langtidsinvesteringer. Med forventede levetider på 50-60 år, reelt 100 år eller mere, er dagens nybyggeri, renoveringer, om- og tilbygninger med til at bestemme den kvalitet og værdi, som bygningerne vil have mange år fremover. 

Vælger du materialer af dårlig kvalitet og med kort holdbarhed i stedet for materialer af god kvalitet og med lang holdbarhed, vil boligens samlede levetid medføre flere udskiftninger og dermed også et større forbrug af ressourcer og en større belastning af klimaet.

Bæredygtige tiltag

Det kan være svært for den almindelig boligejer at overskue, hvordan de mange muligheder for at vedligeholde og energiforbedre din bolig skal prioriteres, så den bliver bæredygtig. Derfor er det en god idé at få energimærket din bolig eller søge professionel rådgivning.

Æstetiske overvejelser

Bæredygtige initiativer gavner miljøet, økonomien og din sundhed. Men inden du vælger én eller flere bæredygtige løsninger i din bolig, bør du tage højde for, om løsningerne vil se harmoniske ud. Altså om solcellerne på taget eller den udvendige efterisolering gør huset grimmere og dermed forringer dets værdi i en salgssituation.

Nye vinduer og døre gør både godt for miljø og æstetik

Rigtig mange boligejere starter i det små, når de vil forbedre deres bolig. Et godt sted at starte kan eksempelvis være ved udskiftning til energirigtig vinduer og døre. Det giver et bedre energiregnskab, hvilket er en fordel langt de fleste boligejere med glæde tager imod. Derudover kan det også gøre det nemmere at sælge boligen til en god pris, når den dag engang kommer. 

Hertil kommer der naturligvis en række æstetiske overvejelser. Nogle ombygninger er så gennemgribende og forandrende, at der ikke er mange spor af det oprindelige udtryk tilbage. I det tilfælde vil det nok passe bedre at bruge vinduer i "moderne" udformning.

Det er vigtigt at trække dagslys ind i din bolig for indeklimaet og din sundheds skyld. Det kan gøres med velplacerede store vinduesåbninger, glasfacader og ovenlys. Lyse overflader og relativt glatte overflader hjælper også dagslyset ind i rummet.

Er du interesseret i at vide mere om, hvordan du kan forbedre din bolig på en miljøbevidst måde? Så kan du passende læse mere om de mange fordele ved energioptimering her.   

>> Læs mere på Bedst & Billigst

Ovenstående indhold er sponsoreretSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD