Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

SPONSORERET INDHOLDFlere forbrugere tiltrækkes af naturlige produkter

Onsdag den 22 september 2021 kl. 09:10

Naturlighed har været et brandvarmt emne i en årrække efterhånden. Det lader til, at tendensen fortsætter, og forbrugere kun bliver mere tiltrukket af naturlige og økologiske produkter.

Et stigende antal forbrugere er særligt opmærksomme på at passe på både deres krop og på miljøet. Derfor er de blevet opmærksomme på at købe økologiske, naturlige og rene produkter. Det er dog en tendens, der har flere sider. Det er nemlig ikke altid en god idé at købe det naturlige produkt fremfor det kemiske fremstillede. Det gælder for eksempel i forhold til parfumeallergi, hvor det har vist sig, at naturlig parfume er mere allergifremkaldende end kemisk fremstillede parfumer.

Den naturlig trend handler i høj grad om en øget miljø- og sundhedsbevidsthed blandt danske forbrugere. Hvad er det egentlig, der bliver vægtet højt, og som er i stigende popularitet blandt forbrugerne?

Naturlige og økologiske produkter

Flere og flere forbrugere er opmærksomme på at købe naturlige og økologiske produkter. For mange er det en kombination af et ønske om at passe på sig selv og passe på sin krop. Det er en dobbeltsidet mønt. Økologi eksempel er godt for kroppen og for miljøet, da det er blandt andet er frit for pesticider, der er skadelige for biodiversiteten. Til gengæld er det ikke nødvendigvis godt for klimaet, da det kræver utroligt meget vand at producere økologiske produkter.

Naturlighed lyder i udgangspunktet godt, men der er ingen definition på, hvornår noget må kaldes naturligt. Det er heller ikke altid, at naturligt er bedre, da det kan være svære præcis at vide, hvad naturlige produkter består af. Det gælder blandt andet i kosmetik.

Æteriske olier og planteekstrakter

De sidste par år er salget af æteriske olier og andre planteekstrakter eksploderet. Det er blevet populært at bruge olier til mange forskellige formål. Det kan for eksempel være olier som cannabisolie. Det er lovligt at bruge cannabisolie i Danmark, da indholdet af THC er under 0,2%. Cannabisolie er ligeledes fremstillet af naturlige ingredienser blandt andet fra hampplanten.

Naturkosmetik og rene produkter

En anden utrolig populær trend med fokus på naturlighed er såkaldte rene produkter. Rene produkter er typisk defineret ved at være fri for skadelige stoffer som parfumer og parabener. Det skyldes blandt andet en massiv stigning i udbredelsen af parfumeallergi. 

Udover de rene produkter er naturkosmetik i høj kurs hos forbrugerne. Det gælder både produkter med og uden parfumer, men som alle er produceret af naturlige ingredienser. De seneste år er der kommet mere fokus på, hvordan disse produkter markedsføres. Det skal blandt andet gøres tydeligere, at naturlige parfumer kan være mere skadelige en kemisk fremstillede, og at der i skrivende stund ikke er en officiel definition på, hvornår noget må kaldes naturligt. 

>> Læs mere på Formulaswiss.com

Ovenstående indhold er sponsoreretSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD