Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Paul William Ryan

- Født: 30. december 1984.
- Arbejdede i Bilka Ishøj.
- Arbejder i Netto Roxy som salgsassistent.
- Fik flest stemmer, da DR i efteråret 2012 havde en afstemning, hvor danskerne kunne stemme på den høfligste medarbejder.
 

 

Paul William Ryan
Salgsassistent
Netto

Hvordan startede din detailkarriere?

Jeg har tidligere arbejdet et år i kassen i Bilka, og det kunne jeg virkelig godt lide. Så da jeg, for lidt over et år siden, stod og manglede et job, tænkte jeg over, hvad jeg havde prøvet før, og hvad jeg godt kunne lide. Derfor søgte jeg blandt andet Netto.

Hvad gør detail spændende?

Jeg kan rigtig godt lide interaktionen med kunderne. Mange spørger ’Er det ikke bare dødhjerne-arbejde’, og det kan godt være, jeg ikke bliver overbebyrdet med ansvar, men så har jeg til gengæld overskud til at give en god service over for kunderne og være høflig. Det er det, jeg kan lide. Og man sidder jo ikke bare ned ét sted, men hjælper også kunder i butikken, når jeg kan, og når der er behov for det). Derudover er der et fedt sammenhold med kollegaerne.

Har du haft en god oplevelse i din tid i detailbranchen du særligt ved fremhæve?

Jeg har haft flere kunder, der efter jeg har betjent dem ved kassen, har sagt: ’Jeg kom herind og var i pissedårligt humør, men nu er jeg glad’. Det er simpelthen nr. 1 blandt gode kommentarer, så har man virkelig gjort noget godt og fået noget ud af dagen. Jeg havde også en kunde, der kom ind med en flaske champagne til mig til nytår, det blev jeg også virkelig glad for.

Hvad betyder det for dig at have vundet en afstemning som den høfligste medarbejder?

Jeg har fået en masse positiv respons, og det giver noget hver gang, det det bliver jeg aldrig træt af. Og det betyder også, at jeg får lyst til at blive ved og lige gøre noget ekstra.

Er det ikke svært have tid og overskud til høflighed i en travl discount-branche?

Jo, og jeg har da oplevet, at nogle kunder er blevet utålmodige og irriterede, når jeg har hyggesludret med andre kunder. Men jeg forsøger altid at vurdere, om der er tid, og ellers kan de jo altid gå hen i en anden kø.

Høfligheden i min branche er under pres, og det er min målsætning, at høfligheden aldrig forsvinder. Det kan godt være, at kunderne er glade for effektivitet, men får det dem til at komme igen? Det tror jeg ikke er den eneste og mest afgørende faktor. Det er et samspil imellem effektivitet og høflighed - og selvfølgelig, at man har de varer på hylderne som kunden kommer efter.


Fire gode råd:

1. Find ud af, hvad det er ved detail, der tiltrækker dig. Der skal være noget, ellers går man død i det.

2. Gør op med dig selv, hvad du vil indenfor brancen, hvor højt du vil avancere, og i det hele taget om du vil det, så det ikke bare bliver et ni til fem-job.

3. Lad være med at tage dig selv alt for alvorligt, det hjælper med godt humør og ironi i denne branche.

4. Jeg arbejder altid ud fra et lille motto, jeg selv har fundet på, kaldet "de tre H’er": Hurtighed, Høflighed og Hjælpsomhed. Hvis man som detailansat kan arbejde efter de tre ting, finde en balance imellem dem, så tror jeg man kan få en god hverdag op at stå.

Læs flere spændende historier om detail-personligheders detailkarriere her


Læs flere detailkarrierer herSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD