Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Majbritt Gerhard Stoklund

(F. 1984)

Er ansat som Salgsleder i en større international tøjkæde

Butikschef i EXIT (nu Name It), Didi og Sandwich_

Salgsassistent i Millet’s (Out-door butik i London) og Monsoon

Er ikke uddannet inden for detail, men har arbejdet i en række forskellige job i branchen

Majbritt Gerhard Stoklund
Salgsleder i en større international tøjkæde

Hvordan startede din detailkarriere?

Jeg flyttede et års tid til England, da jeg var færdig med gymnasiet. Jeg ville gerne læse engelsk på universitet, så jeg øvede mig på mit sprog ved at tage et au pair job og arbejde deltid i en sportsbutik. Det fungerede ikke med at være au pair, så i stedet blev jeg fuldtidsansat i sportsforretningen Millet’s. Her havde jeg en dygtig butikschef, som virkelig forstod at lede og motivere. Det er helt klart hans skyld, at jeg er her, hvor jeg er i dag og blev bidt af detail. Jeg endte med at være assistent manager det sidste halve år, jeg var der. Efterfølgende har jeg været i en række forskellige butikker i Danmark, og jeg blev butikschef første gang som 23-årig.

Hvad er det fede ved detail?

For mig er det dels moden og dels ledelsen. Selvfølgelig interesserer mode mig meget, ellers ville jeg ikke arbejde med det, jeg gør, men jeg brænder allermest for personaleudvikling. Jeg kan godt lide at motivere og udvikle medarbejdere og være en god coach. Jeg elsker at sammensætte teams og få puslespillet til at gå op. Jeg har prøvet at starte i en butik, hvor det ikke fungerede, og hvor salgsassistenterne manglede inspiration, motivation og stod og hang ved kassen. Det er fedt, når man kan være med til at ændre det, få femøren til at falde på plads for folk og få dem til at brænde for det, de laver.

Hvad er dit bedste råd til, hvordan man skaber en detailkarriere?

Jeg er ikke selv uddannet inden for detail, men det kan også være en fordel. Jeg synes tit, at man på den måde får flittigere medarbejdere. Du skal også bare vide, at du skal arbejde hårdere og bevise meget mere, men hvis man kan klare at få smæk undervejs, så kan man komme rigtig langt. Det er også vigtigt at blive ved med at søge udfordringer for at lære noget nyt og dygtiggøre sig. Jeg søgte min nuværende stilling med henblik på, at jeg gerne vil tage en Merconom ved siden af. Min værktøjskasse var fyldt med praktisk erfaring og ledelse, men tom omkring teori.

Har du haft en god oplevelse i din tid i detailbranchen, som du gerne vil fremhæve?

Jeg var med til at vende omsætningen, da jeg var butikschef i Sandwich_. Når man er en lille virksomhed, er man nødt til at gøre noget aktivt for at skille sig ud. Det kan man blandt andet gøre ved at promovere sig selv på Facebook. Det er også vigtigt at få skabt loyalitet blandt sine kunder. Man kan lave en klub, hvor stamkunder får point og procenter. Det er vigtigt at få dem til at føle sig som VIP’s. Og så er det utrolig vigtigt at lytte til kundernes behov, så man kan vælge varer, der er relevante for dem. Alt det gjorde jeg i Sandwich_, og det skabte resultater, det kunne man se på bundlinjen.

5 gode råd

1. Du skal være indstillet på arbejdstiderne og være hårdtarbejdende og fleksibel.
2. Du skal brænde for det. Det er det, der adskiller de gode salgsassistenter fra de dårlige.
3. Pas på med at have rundsave på albuerne. Det giver dårlige vibrationer i butikken, og du bliver kun en dårligere kollega eller chef af det.
4. Hvis du vil være leder, er det vigtigt, at du er en holdspiller, der kan spille med åbne kort, uddelegere og ikke er diktatorisk.
5. Det er vigtig at have empati – det er nødvendigt for at kunne være i detailbranchen. 

 


Læs flere detailkarrierer herSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD