Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Kunstig intelligens i online handel: Bliv klogere på teknologiens muligheder"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Unge bliver fyret for småting i detailbranchen

Foto: detailfolk.dkTorsdag den 16 marts 2017 kl. 10:14 af: Lise Møller Schilder

Mange unge kender ikke til konsekvenserne af personalereglerne på deres arbejdsplads. Derfor bliver flere fyret pga bagateller.

HK har oplevet, at der på det seneste har været flere sager, hvor unge medarbejdere er blevet fyret på grund af små overtrædelser af personalereglerne. 

Senest fortalte 17-årige Buster Hoff i februar, at han var blevet fyret, fordi han glemte at betale for en kop kaffe til 5 kroner. Butikken vurderede, at der var tale om butikstyveri.

- Chefen sagde, at hvis ikke der blev gjort noget ved en sag, så ville alle gå rundt og tro, at de kunne tage hvad de ville. Og det synes jeg, er en underlig kommentar, fordi han så indirekte tror, at hans ungarbejdere stjæler, så snart de har chancen, fortalte Buster Hoff til Ekstra Bladet i februar.

Flere sager

HK oplever ikke, at Buster Hoffs sag er unik. I 2013 blev Valdemar Carlsson fyret i SuperBrugsen, fordi han drak en discountsodavand uden at betale for den. Sodavanden stod i en kasse i personalerummet ved siden af noget mad, som personalet havde fået lov til at spise.

HK har også haft en sag, hvor en medarbejder blev fyret, fordi han havde glemt at betale for en pakke fiskepinde til 9 kroner. Medarbejderen blev dog frifundet i landsretten og fik senere erstatning.

Mange kender ikke konsekvenser

En undersøgelse fra Epinion viser, at mange ungarbejdere slet ikke kender til konsekvenserne, når de bryder personalereglerne. 22 procent ved nemlig ikke, hvilke sanktioner de kan blive ramt af, hvis de overtræder butikkens regler. Hvis de unge var bedre oplyst, ville de måske også være mere påpasselige. Det mener Kim Jensen, der er faglig chef i HK Handel.

- Arbejdsgiverne skal leve op til deres ansvar. De har pligt til at orientere om reglerne og være sikre på, at medarbejderne er sat ind i dem. Det skal fremgå, at man kan risikere at blive fyret, hvis man overtræder personalereglerne, siger han.

Han understreger, at butikkerne i særlig grad har et ansvar for at oplyse om regler og konsekvenser, når de ansætter ungarbejdere, som man ikke kan forlange det samme fra som voksne.

LÆS OGSÅ: HK Handel: Så dyre var de faglige sager for arbejdsgiverne i 2016Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD