Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Udfordrer i Coop-valgkamp: Vi skal genskabe andelsbevægelsen

Foto: Grafik: detailfolk.dkTorsdag den 5 april 2018 kl. 14:47 af: Lars Graabek — Super Avisen

Mikkel Irminger Sarbo, som stiller op til formands-valget for Coop, ønsker at genskabe andelsbevægelsen og styrke Coop ved bl.a. at splitte koncernen op.

Iværksætter Mikkel Irming Sarbo er manden bag te-brandet Tante T, med tebutik, tebar og online-handel, Restaurant Fleisch i Kødbyen og den hastigt voksende smørrebrødskæde Hallernes Smørrebrød, der har butikker i Tivoli Food Hall, Torvehallerne og Lyngby Storcenter. Mikkel Irminger Sarbo er desuden medlem af Coop amba’s bestyrelse. Super-Avisen har talt med den ene udfordrer til formandsposten.

Hvad er dine visioner for Coop?

- Jeg ønsker at genskabe andelsbevægelsen og styrke Coop. Vi er udfordret af vores konkurrenter som aldrig før – der er langt flere butikker i Danmark, end der er kunder til - og vi kan ikke bare spare os til succes eller fortsætte, som om ingenting er sket. Vi er nødt til at arbejde på en anden måde, så vi får aktiveret vores historiske styrker. Vi er et andelsselskab med 1,7 mio medlemmer, med værdier og de bedste folk. Dygtige uddelere, skarpe medarbejdere og erfarne medlemsvalgte. De skal bedre i spil - og det kræver et nyt lederskab.

Hvad er det, Coop er oppe imod?

- En af vores historiske fordele har været butikker på gode placeringer. Men i de senere år har pengestærk konkurrenter været dygtige til at skabe nye attraktive beliggenheder. Samtidig er konkurrencen øget i og med, at internettet har åbnet for nye spillere - hele detailbranchen er under hastig forandring. Vi har svært ved at følge med, og det skyldes vores topstyrede ledelsesform, hvor for meget kommunikation udgår fra hovedsædet som envejs-kommunikation, i stedet for at der er blevet kommunikeret med vores medarbejdere, uddelere og medlemsvalgte om, hvad der foregår i koncernen, og hvordan vi sammen skaber fremdrift.

Hvordan vil du styrke Coop?

- Koncernen skal være mere effektiv. Det er et problem, at det er den samme formand, der er formand for de fleste selskaber i Coop. Der er ingen, der alene kan være den dygtigste til at stå i spidsen for en bank, et detailhandelkonglomerat, et kafferisteri i Afrika og et reklamebureau. Vi bør også splitte det store konglomerat, som Coop er i dag, op i et driftsselskab og et distributionsselskab samt muligvis flere andre selskaber. Så vil vi kunne få målrettede bestyrelser, der er tættere på driften og dermed også kan tage et mere direkte ansvar. Og der skal være repræsentanter fra Coops landsråd med i alle bestyrelser, så det løbende tænkes med, hvorledes medlemmerne og andelstanken kan bruges som ressource og unik fordel i udviklingen af forretningen.

Hvordan gør man det?

- De to øvrige kandidater er begge levebrødsformænd med koncernbaggrund. Men vi har allerede flere dygtige koncerndirektører i Coop, og vi har i stedet brug for en formand, der kan sætte de rigtige hold alle steder. Det kræver et indgående kendskab til de forretningsområder, vi agerer i. Jeg har både erfaring fra ejendomsbranchen som udvikler af butikker, været formand for en tænketank, der forholder sig til danskernes engagement i foreningsarbejdet, og rådgivet internationale koncerner om deres  forretningsmæssige interesser i Danmark. Samtidig med at jeg ved, hvordan man driver en detail-butik, og hvad godt købmandskab drejer sig om. Derfor vil jeg være den rigtige til at samle kræfterne i Coop og  sætte de dygtigste hold. Som det er nu, ligger medlemskortet bare nede i pungen sammen med rabat- og point-kortene. Når medlemmerne bliver til medejere igen, så kan vi igen kan gøre Coop til danskernes  coop – og foretrukne indkøbssted, siger Mikkel Irminger Sarbo.

LÆS OGSÅ: Formand i Coop-valgkamp: Vi skal kigge på 'maveandelen'Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD