Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Tiger-stifter: Nytænkning er nødvendigt i detailbranchen

Foto: detailfolk.dkTirsdag den 12 maj 2015 kl. 05:50 af: Freja Thorbech

Spilbarer, et pladeselskab og kunstsamarbejder er noget af det, som Tiger med stifter Lennart Lajboschitz ved konceptroret har udviklet de senere år.

- Man skal som detailhandler have evnen til at forny sig, ellers dør man.

Sådan lyder det fra Tiger-stifter Lennart Lajboschitz, da detailfolk.dk møder ham til en snak om nytænkning og innovation i detailbranchen.

- Det gælder om at forstå den verden, vi lever i. Hvad betyder det eksempelvis, at der i dag er unge mennesker, der er vokset op med it og mobiltelefoner og alt muligt andet? Man er nødt til at have fingeren på pulsen og sørge for at forny sig, siger han og fortæller, at han med det udgangspunkt mere betragter sig selv som antropolog end forretningsmand.

Lennart Lajboschitz oplever, at udviklingen ofte opstår som en slags anti-kultur. Som eksempel fremhæver han en form for modreaktion på teknologien, som betyder meget for de fleste danskere i dag. Vi kommunikerer via computere og mobiltelefoner og børn leger med tablets fra de er helt små.

- Lige pludselig midt i al det der, så sælger vi i Tiger to millioner ruller garn om året. Hvor kom den lige fra? Lige pludselig kommer der en bevægelse, der hedder, jeg vil male, jeg vil gøre noget. Og det er det, der skaber en udvikling. Det er en reaktion på det modsatte, på det etablerede. I starten af 70’erne gik man med bare tæer, flade sko og andefødder og reaktionen på det blev plateausåler, forklarer Tiger-stifteren.

Han medgiver, at det kan være svært at forudse, hvad der vil hitte i fremtiden, ligesom det måske ikke ligefrem indbyder til ændringer, hvis man allerede har fat i en succes.

- Når du har en succes, hvorfor skulle du så lave om på det? Og samtidig er det nødvendigt, at du laver om på nogle ting, men hvordan kan du vide, at det næste også er en succes? Det er enormt svært, men der tror jeg, at man bliver nødt til at være en lille smule risikovillig, siger han.

Direktør bevæbnet med bordtennisbat

I slutningen af 2012 solgte Lennart Lajboschitz 68 procent af Tiger til kapitalfonden EQT. Samtidig overlod han direktør-stolen til en anden og blev i stedet ansvarlig direktør for udviklingen af nye koncepter i den danske detailsucces.

Det har blandt resulteret i, at Tiger har åbnet spilbarer i København, Genova og Kyoto, hvor kunderne kan komme ind og spille et slag kort, backgammon eller en lang række andre spil. Og det kan umiddelbart virke mærkeligt, hvorfor en kæde som Tiger pludselig bevæger sig i den retning.

- Spilbaren opfylder det samme formål som vores butikker. Vores mission i Tiger er, at alt, hvad vi laver, skal være unikt og relevant. Derfor blev vi nødt til at lave en café, der var anderledes end andre caféer. Det unikke ved vores café er, at vi aktiverer folk, så i stedet for, at de kommer ind og sidder og kigger ned i en computer eller en kop kaffe, så spiller de bordtennis, skak eller bingo, forklarer Lennart Lajboschitz.

Han er selv en flittig bruger af den københavnske afdeling, der ligger i Mikkel Bryggers Gade. Her kan man næsten dagligt finde Lennart Lajboschitz med et bordtennisbat i hånden. Han er dog ikke meget for at prale af sine egne evner ved bordtennisbordet, da detailfolk.dk’s udsendte spørger ind til emnet.

- Blandt de blinde er jeg perfekt, og blandt de seende er jeg okay, siger han med et skævt smil.

Også et pladeselskab i Tiger-regi er det blevet til. Igen med udgangspunkt i at ville være unik og kunne skabe oplevelser for kunderne ligesom man også forsøger at gøre det i butikkerne.

Artiklen fortsætter på næste side


Forrige side 1 2 Næste side

Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD