Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Tidligere rebeller starter kæmpeprojekt med Coop

Foto: detailfolk.dkCoop satser mere på ejendomme

Ifølge ejendomschef Flemming Møller Hansen begynder Coop at satse mere på ejendomme.

Allerede nu har koncernen gennemført flere handler - blandt andet en boligkompleks på Nørrebro.

- Vi er nu langt mere aktive på ejendomsmarkedet, hvor vi i højere grad vil eje – eller være medejere – af de ejendomme, hvor vi driver butikker, siger han og fortsætter:

- Derfor kommer vi til at investere markant mere i ejendomskøb og -udvikling, både alene, og forhåbentlig også sammen med nogle af vores stærke brugsforeninger.

LÆS MERE: Coop vil være herre i eget hus

Mandag den 21 december 2020 kl. 10:40 af: Kristian Holgersen

For to år siden vendte brugsforening hjem til Coop efter en sviptur til konkurrenten. Nu tager de hul på en helt ny form for samarbejde.

For første gang nogensinde danner Coop Danmark A/S et aktieselskab med en selvstændig brugsforening.

Det skriver dagligvarekoncernen i en pressemeddelelse.

Sammen med Fensmark Brugsforening har Coop sat selskabet Fensmark Udvikling i søen, som bliver omdrejningspunktet for et stort boligprojekt.

Selskabet har købt et stykke jord på 143.000 m2 mellem Fensmark og Næstved på Sjælland, hvor der blandt andet skal opføres omkring 150 boliger og et tilhørende Coop-supermarked.

- For Coop er dette begyndelsen på en helt ny samarbejdsform, som skal styrke hele brugsforeningsbevægelsen ved at kombinere de selvstændige foreningers stærke lokale forankring, som dem der er tættest på kunderne, med vores centrale styrker og kompetencer indenfor ejendomsudvikling, siger adm. direktør i Coop, Kræn Østergård Nielsen.

Den samlede investering løber op i en størrelsesorden på 30 millioner kroner. Hele byggeriet ventes at kunne stå færdigt om fire til fem år. Det første spadestik er endnu ikke taget, da en lokalplan først skal vedtages.

Fra rebel til tæt samarbejde

Direktøren for Fensmark Brugsforening - som driver en af de største Superbrugsen-butikker i landet - er glad for samarbejdet med koncernen.

- Med denne aftale bidrager vi positivt og aktivt til at udvikle og styrke vores lokalsamfund på en fremtidssikret måde, der binder Fensmark og Næstved sammen, siger Hans Larsen.

På grund af utilfredshed med ledelsen valgte Fensmark Brugsforening at forlade Coop til fordel for Dagrofa i 2017. Til Berlingske har Hans Larsen blandt andet kaldt den tidligere topchef i Coop - Peter Høgsted - for et omvandrende missil, som virkelig kan tænde brugsforeningerne.”

Men fra januar 2019 vendte brugsforeningen igen hjem til kødgryderne i Coop. Efterspørgsel fra kunderne gjorde udslaget, lød forklaringen.

- Vi har lyttet til vores kunder og medlemmer, som savner Coop-sortimentet. Fx varerne fra Änglamark og Thise, men også de gode medlemsfordele, sagde direktør for Fensmark Brugsforening - Hans Larsen - i en pressemeddelelse fra sidste år.

LÆS OGSÅ: Kæmpe investeringer i Coop: Vil være herre i eget husFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD