Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Kunstig intelligens i online handel: Bliv klogere på teknologiens muligheder"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Tidligere detail-topchef fængsles for million-bedrageri

Foto: detailfolk.dkMandag den 15 december 2014 kl. 15:45 - Kilde: Flere medier

Bedrageri for mere end 9 millioner kroner koster nu en tidligere britisk detail-topchef fire år i fængsel.

Den tidligere topchef i den nu hedengangne britiske sportskæde JJB Sports, Christopher Ronnie, er blevet idømt fire års fængsel for bedrageri for op mod 1 million pund, eller hvad der svarer til omkring 9,4 millioner danske kroner. Samtidig har retten slået fast, at han ikke må besidde en direktør-stilling i nogen virksomhed løbet af de næste otte år. Det skriver flere britiske medier.

Retten London's Southwark Crown Court fandt, at Christopher Ronnie i sin tid som adm. direktør for JJB Sports fra 2007-2009 begik bedrageri for omkring 9,4 millioner danske kroner. Han modtog pengene over flere omgange som bestikkelse fra en leverandør i forbindelse med, at JJB Sports forhandlede leverandøraftaler på plads. Bestyrelsen hos JJB Sports blev dog aldrig bekendt med pengene, som topchefen stak i egen lomme.

Uærlighed i det ekstreme

Dommeren sagde i sin fremlæggelse af dommen, at den tidligere topchef var grådig, at der der var tale om uærlighed i det ekstreme og grov misbrug af hans position som adm. direktør.

Også topchefens to tidligere samarbejdspartnere fra en af sportskædens leverandører er blev idømt 18 måneders fængsel for forsøg på at hjælpe Christopher Ronnie med at dække sporene efter de ulovlige aftaler.

Serious Fraud Office, den britiske pendant til det danske bagmandspoliti, kom på sporet af sagen, efter en programmør tippede myndigheden om, at de to forretningspartnere ville have ham til at slette e-mail-sporene efter de aftaler, de havde lavet med Chrispoher Ronnie.

JJB Sports havde i 2007 mere end 400 butikker, men kæmpede fra 2008 med en trang økonomi frem mod kædens endelige kollaps i 2012, der kostede 3.500 ansatte jobbet.

LÆS OGSÅ: Tidligere Fona-chef får skærpet dom for bedrageriFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD