Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Tankstationer kæmper på udholdenhed

Foto: detailfolk.dkFredag den 29 november 2013 kl. 09:42 - Kilde: Børsen

800 danske tankstationer bør lukke, hvis de resterende skal overleve, men ingen af de store spillere er villige til at trække sig fra markedet.

De danske tankstationer har det svært.

Priskrig på benzin, benzin effektive biler og den afskaffede lukkelov er altsammen noget, der har betydet et farvel til samlet set 1 milliard kroner på bundlinjen det seneste år for de danske tankstationer, skriver Børsen. 

Helle Dahlgren Skov, der er direktør for servicestationer og forretningsudvikling i Q8, vurderer over for avisen, at der burde være 700-800 stationer mindre i Danmark. Konkurrenterne giver hende ret, men hverken Shell, OK, Statoil eller Q8 klar til at trække sig fra det danske marked eller lukke mange urentable tankstationer, og de kæmper derfor en kamp på udholdenhed.

Det er særligt omsætningen i kioskerne på tankstationerne, der styrtdykker. Op mod 10 procent af kunderne er forsvundet fra tankstationernes kiosker i forbindelse med lukkelovens afskaffelse. Den betyder nemlig, at kioskerne ikke længere er ene om at holde længe åbent, og derfor skal de nu også kæmpe med eksempelvis discountsupermarkeder. Flere af de store spillere som Q8, OK, Shell og Statoil er derfor i gang med at konvertere tankstationer med butikker til automatiserede stationer, selvom de understreger, at der fortsat er et marked for kiosker på nogle stationer.

LÆS OGSÅ: Øl og hotdog-tilbud vækker debat

Læs hele artiklen på Børsen


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD