Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Suveræn sommer: Topchef melder om rekordvækst i Matas

Foto: MatasMATAS A/S

Hovedpunkter for 2. kvartal 2020/21

Omsætningen steg 13,4% til 932,6 mio. kr. i 2. kvartal 2020/21 i forhold til samme kvartal sidste år.

Det underliggende salg (like for like) steg 13,6%

Det samlede onlinesalg steg 90%. Samlet udgjorde onlinesalget 20,1% af kvartalets omsætning mod 12,0% året før.

I de fysiske Matas butikker steg det underliggende salg (like for like) med 3,8%

Resultat efter skat: 51.5 mio. kr.

Finansielle forventninger

Samlet omsætningsvækst på omkring 8% i forhold til regnskabsåret 2019/20 og en underliggende omsætningsvækst (like-for-like) på omkring 6%

Kilde: Matas A/S

Torsdag den 5 november 2020 kl. 09:47 af: Kristian Holgersen

Coronakrisen har været med til at give de helt rigtige betingelser for Matas, som aldrig har haft en bedre sommer. Men usikkerheden lurer.

Butikskæden Matas kan melde om fremgang over hele linjen efter en decideret jubel-sommer, som har fået ledelsen til at opjustere forventningerne til hele året.

På toplinjen kan Matas bogføre 932,6 millioner kroner i andet kvartal af det forskudte regnskabsår 2020/21. Det er en stigning på 13,4 procent i forhold til samme periode året før.

Væksten er størst på nettet, hvor matas.dk har kapret 40.000 nye kunder og har styrket salget med hele 115 procent. I de fysiske butikker er stigningen på 3,8 procent.

- Sommerkvartalet gav et dobbelt løft til Matas. Væksten var rekordhøj, fordi de fysiske butikker kom stærkt igen, samtidig med at onlinesalget fortsat boomede. Vi så også en markant forbedring af indtjeningen trods ekstraomkostninger til Corona-sikker drift, siger den administrerende direktør i Matas A/S, Gregers Wedell-Wedellsborg, i en kommentar til regnskabet.

Indtjeningen (EBITDA før særlige poster) udgjorde 179,6 kroner. i andet kvartal, hvilket er en stigning på 26,0 millioner. Resultatet efter skat er på 51,5 millioner.

Opjusterer efter særlig sommer

Ifølge topchef Gregers Wedell-Wedellsborg gav det gunstige betingelser for Matas, at danskerne måtte sommerferie inden for landets grænser i år. Men også efter skolestarten har salget i alle kategorier ligget usædvanligt højt.

- Derfor opjusterer vi vores forventninger til både salg og indtjening for hele året, siger Gregers Wedell-Wedellsborg, som ikke er blind over for konsekvenserne af efterårets opblussen af smitten med coronavirus.

- Vi understreger samtidig, at der er betydelig usikkerhed om udviklingen i den resterende del af julekvartalet på grund af stigende smittetal og øgede restriktioner i detailhandlen, siger han.

Matas er i gang med at ansatte ekstra medarbejdere i de fysiske butikker og på nettet, så leveringen af pakker kan leveres hurtigt og julehandlen kan gennemføres mere gnidningsfrit.

LÆS OGSÅ: Matas efter “alvorligt” kvartal: Kunderne er vendt tilbage i stor stilFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD