Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Stop skævvridningen og vis erhvervssind: Udskyd udbetalingen af feriepenge og hjælp flere brancher!"

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Studie nedtoner smitterisiko i supermarkederne

Foto: detailfolk.dkFredag den 12 marts 2021 kl. 11:52 af: Kristian Holgersen

Landets dagligvarebutikker er ikke et af de mest risikable steder at opholde sig, når det gælder coronasmitte, viser nyt studie.

En tur i Netto, Superbrugsen eller et af de mange andre af landets supermarkeder hører ikke til blandt de aktiviteter, hvor risikoen for at blive smittet med coronavirus er størst.

Det er en af konklusionerne i et nyt studie fra Nordsjællands Hospital, hvor forskere har forsøgt at kortlægge de værste hotspots i smittespredningen gennem en stor spørgeskemaundersøgelse med over 90.000 deltagere.

Oftest er kilden til smitte nærkontakt med en person i hjemmet, på jobbet eller i den nærmeste omgangskreds, mens ophold på restauranter og i fitnesscentre blot giver en lille øget risiko for at blive udsat for smitte.

Anderledes ser det ud med eksempelvis supermarkeder.

- Det var lidt overraskende, at vi ikke fandt nogen øget risiko for smitte, hvis man tager offentlig transport eller går i dagligvarebutikker, siger Marie Lendorf til TV2. Hun er afdelingslæge på Nordsjællands Hospital.

- Med svarene har vi nu mere viden om, hvilken adfærd og aktivitet der øger risikoen for at blive smittet med COVID. Det har vi manglet hidtil, og den nye viden kan være med til at styrke beslutningsgrundlaget, når samfundet skal lukkes mere op igen, siger Maria Lendorf i en pressemeddelelse.

Afviser større genåbning

Studiet bliver offentliggjort, mens store dele af detailhandlen stadig er lukket ned eller er pålagt ekstra strenge restriktioner. 

Men erhvervsminister Simon Kollerup (A) mener ikke, at tiden er moden til at åbne eksempelvis stormagasiner og shoppingcentre igen. Det skriver han i en skriftlig kommentar til Finans.

- Vi deler allesammen frustrationen over, at corona stadig holder dele af Danmark lukket. Og jeg kan godt forstå, at det føles uretfærdigt at se konkurrenterne åbne, når man ikke selv må, skriver han og fortsætter:

- Der er stadig mulighed for at søge hjælpepakkerne. Men vi skal huske, at det har været nødvendigt, at der er lukket ned. Så sent som torsdag, har eksperter i Jyllands-Posten beregnet, at vi med nedlukningerne har undgået op mod 35.000 dødsfald.

LÆS OGSÅ: Topchef sætter advokater til at kulegrave genåbningFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD