Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Store danske tøjmærker skriver under på nul destruktion

Mandag den 19 oktober 2020 kl. 11:57 af: Kristian Holgersen

En række af de største modevirksomheder i Danmark har lovet, at de ikke vil smide nyt tøj ud. Men ikke alle hopper med på vognen.

Gennem de senere år har der været flere historier fremme om store modevirksomheder, som sender overskydende tøj ud i skraldecontaineren.

Det har fået Forbrugerrådet Tænk til at spørge 85 virksomheder fra branchen, der repræsenterer 115 mærker, om de kan tilslutte sig et løfte om ikke at destruere og kassere overskydende tøj, der ikke fejler noget.

I alt 50 virksomheder endte med at skrive under på løftet. Det gælder blandet andet Salling Group, Coop, H&M, Bestseller og Boozt.

Se alle virksomhedernes svar HER.

- Der er ingen tvivl om, at branchen har arbejdet med bæredygtighed de senere år. Men der er heller ingen tvivl om, at man langtfra er i mål endnu bl.a. i forhold til at bekæmpe overproduktion af tøj. Det viser vores rundspørge også, siger Anja Philip. Hun er formand for Forbrugerrådet Tænk

- Både forbrugere og virksomheder kan og skal bidrage til at bekæmpe tøjspild. Hvis man som forbruger skal bakke op om denne del af indsatsen, skal det være nemt at vælge, og vi giver derfor forbrugerne mulighed for at kigge og handle efter, hvilke brands der lover ikke at smide nyt tøj ud, siger hun.

Produktionen af tøj belaster miljø og klima med den samme mængde drivhusgas som al bilkørsel i verden, viser tal fra den grønne tænketank Concito.

LÆS OGSÅ: Dyr oprydning: Presset modekæde ramt af økonomisk tilbagefaldFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD