Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Sådan forebygges røveri i butikken bedst

Foto: morguefile.comFredag den 12 december 2014 kl. 10:05 af: Freja Thorbech

Få et par gode råd til, hvordan man bedst forebygger røveri i butikken.

Røveri i butikken er en ubehagelig oplevelse for både medarbejdere og kunder.

En ny branchevejledning giver butikkerne nogle konkrete redskaber til, hvordan man bedst forebygger røveri i butikken. Vejledningen er udarbejdet af BAR Handel, som er branchearbejdsmiljørådet for detailhandelsområdet.

Vejledningen er bygget op, så man som butik kommer igennem de overvejelser, man skal gøre sig om omgivelserne uden for butikken, ind- og udgange og de steder i butikken, hvor der håndteres penge. Detailfolk.dk har samlet de vigtigste punkter her.

Uden for butikken

Uden for butikken kan det være en god idé at sørge for godt indsyn til butikken. Det kan blandt andet sikre, at forbipasserende bedre kan se, hvad der foregår inde i butikken. Samtidig kan det også medvirke til, at røverne helt afholder sig fra at forsøge på noget, hvis det udefra er tydeligt, at der er mange mennesker i butikken eller at sikkerhedsforholdene er i top. I vejledningen understreges det dog også, at et godt indsyn kan give røverne mulighed for at aflure pengehåndteringen ved kassehåndteringen. Det kan eventuelt forebygges med folie på den nederste del af vinduet, der skærmer for den del af røverens indsyn.

Oplyste omgivelser kan også være med til at gøre en forskel, da røverens muligheder for at gemme sig hermed mindskes betydeligt.

Ind- og udgange

Ved ind- og udgange til butikken kan det være en god idé at skilte med sikkerhedsniveauet. Det kan sende et tydeligt signal til potentielle røvere om, hvorfor det ikke er attraktivt at begå røveri i den pågældende butik. 

De ansatte kan også gennem deres adfærd og sikkerhedsrutiner være med til at forebygge røveri. De kan eksempelvis jævnligt tjekke, at der er ryddet ved ind- og udgange, så der ikke er varer, der skærmer for ind- og udsyn. Det er også en god idé på forhånd at have en aftale om, hvad personalet skal gøre, hvis de ser noget mistænkeligt. Det kan eksempelvis være, at de venter med at åbne butikken eller låse af, til de har
vurderet, om der er fare på færde.

Håndteringen af penge

Som det sidste punkt i vejledningen gennemgås også pengehåndteringen i butikken.

Her anbefales det, at man har en lav kassebeholdning. Det kan blandt andet opnås gennem fraføring af penge fra pengekassette/-skuffe til dropboks eller anden deponeringsenhed i kassen. Det kan også være en god idé at få et lukket kontanthåndteringssystem, så det er tydeligt for røveren, at personalet ikke har adgang til pengene.

Når pengene skal håndteres mellem kassen og optællingsstedet er det en god idé at være diskret og vælge en sikker rute, der så vidt muligt ligger bag kasseområdet og væk fra ind- og udgange. Personalet bør også være opmærksomme på mistænkelig adfærd fra personer i nærheden, inden kasseområdet forlades. Samtidig er det vigtigt, at man løbende genopfrisker sikkerhedsrutinerne i butikken.

Se hele Bar Handels vejledning her.

LÆS OGSÅ: DNA-spray skal sikre butikker mod røverierFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD