Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Salling Group sætter ny mand i spidsen for Netto-satsning

Foto: detailfolk.dkSalling Group sætter ny mand i spidsen for Netto-satsning

Mark Nielsen, som har været chef for Bilka gennem flere år, skal nu være midlertidig Netto landechef i Polen.

Onsdag den 19 maj 2021 kl. 11:50 - Kilde: Finans

Den krævende ledelsesopgave i Netto med at overtage 300 butikker på det polske marked bliver nu lagt i hænderne på Bilka-chef.

Efter opkøbet af 300 Tesco-butikker i Polen, som kostede Salling Group halvanden milliarder kroner, venter nu et større omstillingsarbejde.

De mange butikker skal bygges om til at blive en del af Netto-kæden, og den store opgave har fået Salling Group til at skifte ud i ledelsen, skriver Finans.

Mark Nielsen, som gennem en del år har stået i spidsen for Bilka, bliver midlertidig landedirektør i Polen. Han erstatter Janusz Stroka.

- At konvertere 300 butikker og integrere de mange nye kolleger er en spændende, men også særdeles krævende ledelsesmæssig opgave, siger Michael Løve, chef for Netto International, til Finans.

Den nye landechef for Polen, Mark Nielsen, har haft en række ledende stillinger i Bilka. Tilbage i 1995 startede han som varehuschef, og siden har han også været marketingchef og salgschef.

Bortset fra en kort afstikker til Jysk i 2006 og 2008, byder cv’et på LinkedIn udelukkende på stillinger i Salling Group.

Fordobler forretningen

I juni 2020 blev Salling Group enige med den store britiske detailkoncern Tesco om at købe 300 butikker på det polske marked.

Godt ni måneder senere - i marts 2021 - faldt handlen endelig helt på plads. De polske myndigheder har vendt tommelfingeren op, mens Salling Group har fået overdraget nøglerne.

Polen er det største vækstmarked for Salling Group, som på forhånd havde omkring 400 Netto-butikker i landet. Det tal stiger nu til mere end 700.

- Jeg er særdeles tilfreds med, at opkøbet nu er en realitet, idet vi konsoliderer Nettos tilstedeværelse i et voksende marked og leverer på vores koncernstrategi. Med overtagelsen af Tesco Polen fordobler vi vores forretning i Polen og bliver en betydelig aktør på et af Europas største markeder, sagde Per Bank, adm. direktør i Salling Group dengang.

Salling Group regner med at bruge halvanden milliard på at konvertere de gamle Tesco-butikker til Netto-butikker.

LÆS OGSÅ: Topfolk reagerer på opsigtsvækkende forside i Nettos kundemagasin

Læs hele artiklen på Finans


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD