Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Salling Group har købt polske butikker plaget af underskud

Foto: detailfolk.dkFredag den 19 juni 2020 kl. 10:40 af: Kristian Holgersen

De mange polske butikker, som nu bliver en del af Salling Group, har ikke været en økonomisk gevinst for den hidtidige ejer.

I går kom det frem, at Salling Group overtager 301 butikker, to distributionscentre og flere tusinde ansatte på det polske marked.

Sælgeren er den britiske detailgigant Tesco, som har haft svært ved at bygge en indbringende forretning op i landet. Det er nøgletallene fra det seneste regnskabsår et tydeligt bevis på.

Omsætningen for selskabet Tesco Polska lød på omkring 11 milliarder kroner i 2019/20, mens driftsresultatet endte i et minus på næsten 200 millioner. Isoleret set tabte de 301 butikker godt 900 millioner før skat.

- Vi har set betydelige fremskridt på markederne i det centrale Europa, men i Polen fortsætter vi med at møde udfordringer, siger Dave Lewis i en pressemeddelelse. Han er topchef for Tesco.

- Dagens meddelelse (handlen med Salling Group, red) gør det muligt at rette fokus mod vores forretninger i Tjekket, Ungarn og Slovaket, hvor vi står stærkere med udsigter til vækst, fortsætter han.

Ifølge Salling Group løb handlen op i 1,5 milliarder kroner.

Per Bank har en plan

Men Salling Group kan gøre det bedre end Tesco på det polske marked. Det mener topchef Per Bank, i hvert fald.

- Tesco har været presset i Polen, fordi de ikke har haft det foretrukne format i Polen. Kunderne vil gerne have discount, siger Per Bank til Berlingske.

- Tesco har store hypermarkeder, og jo mere handel, der kommer online, desto mindre interessant er det at gå i store shoppingcentre og store supermarkeder, fortsætter han.

To tredjedele af de polske butikker passer i størrelse, så de nemt kan gøres til en Netto. Flere af de andre skal nedskaleres, mens nogle helt skal lukkes.

LÆS OGSÅ: Salling Group overtager 301 butikker på stort markedFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD