Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Sådan sikrer du julens mange kortbetalinger

Foto: detailfolk.dkFredag den 21 december 2012 kl. 11:23 af: Freja Thorbech

Det kan koste butikkerne dyrebar tid, hvis de ikke har forberedt sig på de mange ekstra kortbetalinger, som julen fører med sig.

De danske forbrugere hiver ofte dankortet op ad lommen, når der skal købes julegaver til familien.

Det betyder, at der er ekstra pres på butikkernes kortterminaler i dagene op til jul, og hvis de ikke virker, kan butikkerne gå glip af tid og penge.

- I allerværste instans er det svært at tage imod betalinger, hvis man f.eks. ikke har fået renset sin betalingsterminal, siger Sofie Findling Andersen, der er Erhvervspolitisk Konsulent i Dansk Erhverv.

Hun forklarer, at det ikke er besværligt for butikkerne at tage sine forholdsregler.

- De små ting kan gøre en forskel, siger hun til detailfolk.dk.

Rens terminalen

I Dansk Erhverv har man derfor opsat et par konkrete råd til de butiksdrivende, så man kan undgå de mest almindelige problemer, som de mange kortbetalinger kan give.

Først og fremmest er det vigtigt at rense sin korterminal jævnligt, så støv og skidt ikke forhindrer maskinen i at læse kortet. Det kan gøres med et rensekort fra leverandøren.

Sofie Findling Andersen forklarer, at det samtidig er vigtigt, at man ikke dropper chippen til fordel for magnetstriben, første gang maskinen brokker sig.

- Når man bruger magnetstriben, er der ikke lige så stor dækning og dermed ikke lige så stor garanti for, at betalingen går igennem. Så for ens egen skyld bør man forsøge med chippen tre gange, siger hun.

Forbered dig på nødsituationer

Derudover bør man forberede sig på nødsituationer. Det behøver nemlig ikke at være verdens undergang, hvis der ikke er teknisk forbindelse med betalingsterminalen og omverdenen.

Alle chipterminaler kan nemlig forberedes til at afvikle betalinger, selvom der ikke er forbindelse til omverden. Hvis man i god tid har sat sig ind i, hvordan man opsætter sin terminal, kan man derfor undgå panik midt i juletravlheden.

Som en sidste ting gør Sofie Findling Andersen opmærksom på, at Teller har suspenderet gebyret på to kroner for at føre en betalingstransaktion tilbage på et internationalt betalingskort frem til marts.

- Det betyder, at når vi alle sammen efter jul vil have pengene tilbage på vores kort, så skal butikkerne ikke betale gebyr, siger hun.Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD