Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Tendens viser: Handel fra mobile enheder overgår laptops"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Rapport viser minimal momskontrol: - Det er detailhandlens klimakatastrofe

Foto: detailfolk.dkTorsdag den 8 august 2019 kl. 09:40 - Kilde: Børsen

Netbutikker uden for EU kan næsten så nemt som ingenting snyde med momsen, viser rapport. Dansk topchef mærker problemet.

Myndighederne ser nærmest passivt til fra sidelinjen, når netbutikker fra eksempelvis Kina sælger varer til europæiske forbrugere uden at betale korrekt moms.

Det viser en ny rapport fra EU’s revisionsret, skriver Børsen.

Ingen har et fuldt overblik over problemets omfang, men rapportens forfattere anslår, at tabet løber op i 37 milliarder kroner.

Konklusionerne overrasker ikke Jesper Boysen, der er direktør for elektronikkæden Power. Han er glad for, at sagen nu får opmærksomhed.

- Vi bliver jo målt af forbrugerne på prisen hele tiden, siger han til Børsen.

- Så hvis de ser, at en kinesisk webshop sælger markant billigere end os, så kommer de aldrig videre til hverken vores webshop eller vores varehuse. Det her er detailhandlens klimakatastrofe. Hvis vi ikke gør noget, så har vi ingen butikker om få år, fortsætter han.

Mange pakker

Tidligere på året viste en stikprøveundersøgelse bestående af fire kontrolaktioner, at næsten 90 procent af alle pakker fra Kina undgår at skulle betale moms. Det kunne Dansk Erhverv oplyse.

Størstedelen af de undersøgte pakker havde en værdi på under 80 kroner, som er grænsen for, hvornår netbutikker og platforme fra 3. lande kan undlade at betale moms.

- Vi er glade for, at Skattemyndighederne har fulgt vores opfordring og gennemført en kontrolkampagne, men resultatet bekræfter desværre vores bange anelser, når størstedelen af alle pakker kan slippe igennem uden der betales moms, sagde markedsdirektør i Dansk Erhverv, Henrik Hyltoft, i en pressemeddelelse.

- Det svarer til mange millioner pakker årligt, hvor der ikke bliver betalt moms. Danske virksomheder betaler moms uanset varens værdi og de udkonkurreres på et helt urimeligt grundlag, fortsatte han.

LÆS OGSÅ: Vilde tal: Så mange pakker fra Kina er uden moms

Læs hele artiklen på Børsen


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD