Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Længere reklamationsret giver ikke mere holdbare produkter"

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Puklen af ubetalt husleje i detailhandlen bliver større og større

Foto: detailfolk.dkTirsdag den 11 maj 2021 kl. 11:52 af: Kristian Holgersen

Indtil videre har genåbningen ikke gjort mængden af ubetalt husleje i detailhandlen mindre. Det havde EjendomDanmark ellers håbet på.

Selvom en del af hverdagen er vendt tilbage efter måneder med nedlukning og strenge restriktioner, så kæmper mange butikker stadig med huslejen.

Den seneste opgørelse fra EjendomDanmark viser, at butikkernes restancer i april er steget med 600 millioner kroner til et samlet niveau på 2,8 milliarder. Så højt har beløbet ikke været siden marts 2020.

Genåbningen har altså endnu ikke haft en afgørende effekt.

- Jeg havde håbet, at vi på dette tidspunkt ville begynde at se faldende restancer, efter at gadebutikkerne måtte genåbne i marts, siger Jannick Nytoft. Han er adm. direktør i EjendomDammark, som er en erhvervsorganisation for ejere, udlejere og administratorer af fast ejendom.

- Forhåbentlig slår det snart igennem, og så skal vi have gang i en dialog om, hvordan der skabes gode rammer for erhvervslivet. For mange kommuner kunne det være oplagt at se nærmere på at sløjfe – eller i det mindste sænke – dækningsafgiften, siger Jannick Nytoft.

Ingen hurtige løsninger

Løfter vi blikket fra detailhandlen og ser på den samlede mængde af ubetalte huslejer, så lå niveauet i april på 4,5 milliarder kroner. Det 65 procent mere end måneden forinden.

Ifølge Jannick Nytoft kommer det til at vare længe, før restancerne er tilbage på et nogenlunde normalt niveau. Genåbning og hjælpepakker er ikke mirakelkure.

- Aldrig før er der blevet skyldt så meget i husleje. Selvom endnu en genåbning er ved at blive rullet ud, og det sandsynligvis vil hjælpe over de næste måneder, er udfordringerne ikke løst med et trylleslag, Jannick Nytoft.

- Kompensationspakkerne er et plaster, der ikke dækker såret helt. Ejerne har også selv økonomiske forpligtelser, og derfor er henstand en midlertidig løsning. Nu skal vi sikre, at problemet også er midlertidigt, for ejendomsvirksomhederne kan ikke være banker permanent, sige den adm. direktør.

LÆS OGSÅ: Organisation: - Det er en skrøne, at butikkernes huslejer bare stigerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD