Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Presser på for en genåbningsplan efter trist minister-udmelding

Foto: detailfolk.dkDetailhandlen og nedlukning

Et hold af eksperter fra det nationale varslingssystem til håndtering af COVID-19 har vurderet effekten af en genåbning af detailhandlen.

Virkning af genåbning:

Udvalgsvarebutikker
Smitte: Lavest/middel
Samfundsøkonomi: Middel/højest

Indkøbscentre, storcentre, mv
Smitte: Middel
Samfundsøkonomi: Middel

Alle resultaterne er at finde i denne rapport fra januar 2021

Onsdag den 27 januar 2021 kl. 10:46 af: Kristian Holgersen

Ifølge sundhedsministeren får vi ikke en stor genåbning i februar. Men Dansk Erhverv insisterer på at tale om lempelser for detailhandlen.

Mange uger med strenge restriktioner har fået smittetallene til at falde.

Alligevel tøver sundhedsminister Magnus Heunicke (A), når han bliver spurgt om muligheden for en genåbning af samfundet. Til DR forklarer ministeren, at det ikke er realistisk med store lempelser i starten af februar.

- Alle vores anstrengelser nu handler om at trække kraft ud af epidemien, således at der er så lidt brændstof som muligt, når den britiske variant får overtaget, siger Magnus Heunicke til DR.

Det standpunkt bliver bakket af en professor i mikrobiologi ved Syddansk Universitet - Hans Jørgen Kolmos - som vurderer, at det endnu ikke er tid til at veksle den aftagende smitte til færre restriktioner.

Insisterer på at tale genåbning

I Dansk Erhverv griber man ikke sagen nær så defensivt an, og den adm. direktør - Brian Mikkelsen - insisterer på at tale om genåbning i februar.

- Lad os undersøge, om det er muligt at genåbne udvalgte områder den 7. februar. Det kan f.eks. være detailområdet og de yngste skoleklasser. Det vil under alle omstændigheder være gavnligt at få sat skub i drøftelserne, siger han.

Tidligere har Dansk Erhverv efterlyst en plan for genåbningen, og endda selv udarbejdet et udkast, men ifølge Brian Mikkelsen bliver brancheorganisationen mødt af mangel på både politisk opmærksomhed, dialog og vilje til at handle.

- Vi siger ikke, det skal være her og nu det hele. Vi siger, det skal planlægges i samarbejde. Virksomhederne er naturligvis fortsat parate til at tage alle forholdsregler, så vi kan åbne forsvarligt, siger Brian Mikkelsen og fortsætter:

- Og under alle omstændigheder mener vi i Dansk Erhverv, at det vil være klogt, at myndigheder og brancher allerede nu sætter sig sammen for at drøfte, hvordan vi kan genåbne de forskellige brancher i løbet af de kommende måneder.

LÆS OGSÅ: Hårde restriktioner preller af på optimistiske forbrugereFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD