Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Slutningen på corona betyder starten på en ny markedsføringsplan"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Politisk flertal presser på for snarlig genåbning

Foto: Foto: Christoffer Regild / FolketingetOnsdag den 17 februar 2021 kl. 12:00 af: Kristian Holgersen

Et af regeringens støttepartier vil genåbne mindre butikker fra 1. marts. Sundhedsministeren vil teste flere og venter på nye beregninger.

Onsdag morgen lagde formanden for SF - Pia Olsen Dyhr - ekstra pres på regeringen i spørgsmålet om en genåbning af samfundet.

Blandt andet foreslår SF at lade mindre butikker og liberale erhverv åbne igen fra 1. marts. Tidligere har partierne i blå blok presset på for lempelser af de hårde restriktioner, som skal bremse smitten af coronavirus, og med SF på vognen tegner der sig pludselig et flertal i Folketinget.

- Hvis den positive udvikling fortsætter, så synes jeg, at vi skal starte med at løsne grebet om de unge. Lade små hold starte op i de større klasser, skriver Pia Olsen Dyhr i en opdatering på Facebook.

- Og vi kan lade små butikker åbne stille og roligt - med krav om test af medarbejdere og et loft over antallet af mennesker i butikken, skriver hun.

Venter på beregninger

Sundhedsminister Magnus Heunicke (A) er ikke afvisende over for en genåbning 1. marts, men tiden er endnu ikke moden til at tage en endelig beslutning. Eksperterne skal først være klar med deres syn på sagen.

- Jeg håber, ligesom SF og alle andre, at der er plads til en yderligere genåbning fra 1. marts, sagde han onsdag morgen på DR P1.

- Vi venter på de beregninger, som vores matematiske eksperter sidder med lige nu. Men vi har ikke resultaterne endnu, fortsatte han.

Ved et pressemøde senere på formiddagen kom det frem, at regeringen har planer om at skrue markant op for test-indsatsen, så mange danskere fremover skal lade sig teste to gange ugentligt under en genåbning.

Til formålet er der blandt andet indkøbt 10 millioner kviktests, skriver TV2.

- Det er en stor ambition, men det er en afgørende præmis for genåbningen. Der skal følge testning med for at kunne åbne samfundet. Med den nye, mere smitsomme variant i samfundet, kræver det også noget af den enkelte borger, sagde Magnus Heunicke ifølge TV2.

Glæde over strategi

Forberedelserne til en genåbning af samfundet lover godt, lyder reaktionen fra Dansk Erhverv. De omfattende test er nemlig nøglen til at få mindsket spredningen af coronasmitte og få genåbnet Danmark.

- Vi er meget glade for, at der nu kommer en ny og langt mere dækkende teststrategi, siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.

- Og vi noterer os med stor tilfredshed, at private aktører er tænkt ind i strategien. For det gjorde en verden til forskel til bekæmpelsen af coronavirussen, da de private aktører tilbage i december kom på banen med lyntestet, så langt flere kunne blive og blev testet, siger Brian Mikkelsen.

LÆS OGSÅ: Mandagens protester mod nedlukning mødte begrænset opbakningFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD