Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Organisation: - Det er en skrøne, at butikkernes huslejer bare stiger

Foto: detailfolk.dkTorsdag den 8 april 2021 kl. 10:05 af: Kristian Holgersen

Udstyret med en ny opgørelse kalder direktøren for Ejendom Danmark historien om vildt stigende huslejer i detailhandlen for en skrøne.

Siden 2014 er butikkernes husleje i gennemsnit faldet med 0,3 procentpoint om året.

Det viser en ny opgørelse, der ikke medregner inflation, som erhvervsorganisationen Ejendom Danmark netop har fremlagt.

- Faldet er ikke dramatisk, men til gengæld er tendensen meget klar, siger den adm. direktør i organisationen, Jannick Nytoft, i en pressemeddelelse.

- Det er altså en skrøne, at butikkernes huslejer bare stiger og stiger. Tværtimod har de været faldende, selvom der selvfølgelig er forskelle fra område til område. Dermed udviser ejerne også en stor tilpasningsevne over for de butikker, der de seneste år har skullet tilpasse sig et marked, hvor onlinehandel har ændret på vilkårene, siger Jannick Nytoft.

Større fald i 2020

Gennem coronakrisen har tendensen været ekstra tydelig, skriver Ejendom Danmark. I 2020 faldt niveauet med 0,5 procentpoint.

- Vi har kunnet se, hvordan butikkernes restancer er bølget op og ned i takt med ned- og genåbninger, men også at de hele året har ligget på et unaturligt højt niveau. Så lige nu er både butikker og ejere under et ekstraordinært pres, siger Jannick Nytoft og fortsætter:

- Der er indgået mange lokale aftaler mellem erhvervslejere og ejere, som har gjort, at butikkerne har kunnet holde snuden over vandet. Det er ingen hemmelighed, at hjælpepakkerne ikke har fungeret optimalt, og derfor er det vigtigt, at der bliver fundet løsninger ude i virkeligheden.

De danske butikker skylder, ifølge en opgørelse fra februar, 2,1 milliarder kroner i husleje.

Huslejer presser detailvirksomhederne

Under coronakrisen har flere store detailvirksomheder talt for en sænkelse af huslejerne. En af dem er butikskæden Normal, hvor direktør Torben Mouritsen har advaret om, at de høje niveauer kan gøre alvorlig skade.

- Huslejen i mange detailhandelslejemål er gennem årene steget så meget, at det for mange butikker er blevet umuligt at drive en rentabel forretning, fordi omsætningen slet ikke har udviklet sig i samme tempo. Derfor mener vi, at der er behov for at skabe et nyt niveau, for ellers vil vi kun opleve stigende butiksdød, sagde Torben Mouritsen til Børsen i december 2020.

Det er ikke kun coronakrisen, som har gjort detailhandlen mere sårbar. I de senere år har ændringer i forbrugeradfærden - især den stigende handel på nettet - gjort det svært at gå rigtig gang i hjulene.

Blandt landets tøjbutikker lå overskudsgraden i gennemsnit på 0,9 procent i 2019, viser tal fra Deloitte, mens en undersøgelse fra Danske Bank for et par år siden viste, at overskudsgraden lå helt nede på 1 procent hos elektronikbutikkerne.

LÆS OGSÅ: Hårdt pressede butikker kan ikke betale huslejeFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD