Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Detailsektoren går forrest i kampen for mere bæredygtige emballager"

- Andreas Hastrup Clemmesen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Ny analyse: Forandringer på vej i detailbranchen

Foto: detailfolk.dkFredag den 11 april 2014 kl. 05:30 af: Freja Thorbech

Den danske detailhandel vil ændre sig over de kommende år, konkluderer en ny analyse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

De danske detailhandlere kan godt begynde at indstille sig på at fremtidens detailhandel vil se anderledes ud, end den gør i dag.

Analysen 'Fremtidens detailhandel' fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen konkluderer i hvert fald, at der er flere tegn på, at branchen vil ændre sig i fremtiden.

LÆS OGSÅ: Detailåret 2014: Eksperternes bud på potentielle vindere og tabere

- Vi venter, at fremtidens detailhandel vil være præget af øget e-handel, øget internationalisering og øget digitalisering. Især e-handel ventes at komme til at spille en endnu større rolle frem over, siger direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Agnete Gersing, i en udtalelse.

E-handlen vil udfordre dagligvaregiganter

Omsætningen i e-handlen er på tre år steget med 56 procent. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vurderer i analysen blandt andet, at e-handel med dagligvarer på sigt har potentiale til at udfordre de tre største dagligvarekæder, som i dag har en samlet markedsandel på cirka 85 procent. Det vil styrke konkurrencen og bidrage til, at forbrugerne får adgang til et bredt udvalg af varer til gode priser, lyder en af konklusionerne.

Analysen udspringer af regeringens konkurrencepolitiske udspil fra oktober 2012. Formålet har blandt andet været at undersøge, om de nuværende rammer i tilstrækkelig grad understøtter, at detailhandlens aktører kan agere, så konkurrencen og produktiviteten i sektoren kan øges.

Også den omdiskuterede planlov bliver behandlet i analysen. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vurderer, at konkurrencen og produktiviteten i detailhandlen kan øges, hvis planlovens bestemmelser om placering og størrelse af nye butikker lempes.

- En mindre restriktiv planlov vil kunne øge konkurrencen og produktiviteten i detailhandlen, men der er selvfølgelig også andre hensyn. Reguleringen af detailhandlen er i sidste ende en politisk vurdering, siger Agnete Gersing.

LÆS OGSÅ: Detailekspert: Vil forbrugerne overhovedet have hypermarkeder?Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD