Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Nu indfører Lidl aldersgrænse på populær vare

Foto: PressefotoFredag den 15 juni 2018 kl. 10:03 af: Kristian Holgersen

Som den første dagligvarekæde i Danmark sætter Lidl en aldersgrænse på energidrikke med højt indhold af koffein.

Tidligere var en termokande kaffe det bedste bud på en opkvikker. I dag kværner mange - især unge - i stedet en dåse energidrik for bedre at komme igennem dagen.

Men nu vælger Lidl som den første dagligvarekæde at stoppe salget af de populære drikke til unge kunder under 16 år. Det fremgår af en pressemeddelelse.

En stigende bekymring fra både kunder og eksperter på området har været udslagsgivende, forklarer kædens administrerende direktør, Dirk Fust.

- Vi har igennem et stykke tid oplevet en stigning i forbruget af energidrikke i vores butikker, og som dagligvarekæde påtager vi os et samfundsansvar, siger han.

Kan være skadeligt

Fra 30. september skal kunderne i Lidl vise billed-id ved kassen, når de køber energidrikke med højt sukkerindhold og mere end 150 mg. koffein pr. liter.

Gennem de seneste år er energidrikke ellers steget heftigt i popularitet blandt danskerne. Fra 2016 til 2017 gik salget frem med 41 procent, skriver Lidl og henviser til tal fra Bryggeriforeningen.

Men trods den ofte søde smag, er det ikke en børnedrik, mener ernæringsfaglig konsulent for Hjerteforeningen, Natasha Selberg.

- Det er en meget bekymrende udvikling, fordi vi ved, at store mængder koffein kan have en skadelig virkning på unge. Det er derfor meget positivt, at Lidl sætter en aldersgrænse på netop energidrikke, som bliver mere og mere udbredte blandt børn og unge under 16 år, siger hun.

For nylig døde en 15-årig pige fra Australien, angiveligt fordi hun havde blandet alkohol og energidrik med højt indhold af koffein. Det skrev Ekstra Bladet tidligere på ugen.

LÆS OGSÅ: Lidl slår rekord på FacebookFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD