Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Store huslejer sætter butikker på en umulig opgave

Foto: detailfolk.dkTorsdag den 3 december 2020 kl. 09:52 - Kilde: Børsen

Der skal ske noget med huslejen i detailhandlen, lyder det fra to direktører med masser af butikker i folden. Dialog kan være en vej.

Når kontrakterne med udlejerne udløber, så forsøger butikskæden Normal at forhandle sig frem til lavere husleje. For niveauet i branchen er generelt alt for højt, lyder det fra den adm. direktør - Torben Mouritsen - i Børsen.

Han advarer om, at de høje huslejer kan være med til at skabe mere butiksdød.

- Huslejen i mange detailhandelslejemål er gennem årene steget så meget, at det for mange butikker er blevet umuligt at drive en rentabel forretning, fordi omsætningen slet ikke har udviklet sig i samme tempo, siger Torben Mouritsen til Børsen.

- Derfor mener vi, at der er behov for at skabe et nyt niveau, for ellers vil vi kun opleve stigende butiksdød, fortsætter han.

Normal har godt 90 butikker på det danske marked og går med planer om at åbne endnu flere efter et årsregnskab præget af solide tal.

Indgår nye aftaler

Erhvervsmanden Anders Holch Povlsen, som ejer den klart største luns af Normal, er også begyndt at genforhandle huslejeaftalerne for de danske butikker i modekoncernen Bestseller.

Det fortæller Finn Poulsen til Finans. Han er adm. direktør i modekæden Only, men fik også opgaven med at holde styr på huslejerne for hele koncernen, da coronakrisen satte ind i foråret.

- Ud af 208 aftaler har vi gennem personlige møder fået 206 løsninger. Det giver os en helt anden fremtid på det danske butiksmarked, end jeg forudså for bare et år siden, siger Finn Poulsen til Finans.

- Vi har lavet partnerskaber med udlejere, så vi står meget stærkere. De ved, at vi har valgt at køre fysisk butik de næste mange år, og at huslejen kommer hver måned. Så det er en fremtidig plan for både for dem og os, siger han.

Dialog er vejen frem

Både Normal og Bestseller er altså i dialog med udlejerne, og det er den rigtige vej at gå. Det har organisationen Ejendom Danmark været ude at sige flere gange under coronakrisen.

- Den klare anbefaling er dialog. Ingen udlejere er interesserede i, at deres gode erhvervslejere forsvinder, fordi de har svært ved at holde sig stående i en ekstraordinær situation, siger adm. direktør Jannick Nytoft og fortsætter:

- Men den store velvilje fra udlejerne skal selvfølgelig følges af med kompensation, så det ikke blot bliver en øvelse i at sende regningen videre. De danske ejendomsvirksomheder har også selv markante udgifter og forpligtelser.

Mange butikker har problemer med at betale husleje til tiden. I den seneste opgørelse fra Ejendom Danmark, som gælder for oktober, lyder den samlede restance fra butiks- og restaurantlejemål på to milliarder kroner.

Ejendom Danmark er en erhvervsorganisation, der varetager ejendomsejerne og administratorenes interesser.

LÆS OGSÅ: Flere butikker kæmper med huslejen: - Husk dialog

Læs hele artiklen på Børsen


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD