Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Netbutikker sætter barren for 2021: Eksplosionen bliver mindre

Foto: detailfolk.dkMandag den 8 februar 2021 kl. 11:38 af: Kristian Holgersen

Toppen er stadig ikke nået for dansk nethandel. Men væksten i 2021 bliver nok på et lavere niveau end året år før, viser en analyse.

Da coronakrisen ramte i første halvdel af 2020, var det med til at sætte turbo på omsætningen hos rigtig mange netbutikker.

I gennemsnit lå væksten på 40 procent sidste år, viser tal fra prisportalen PriceRunner og analysevirksomheden Kantar, som hvert kvartal tager temperaturen på dansk e-handel.

Helt så eksplosivt kommer udviklingen ikke til at være i 2021. Ifølge analysen forventer netbutikkerne i stedet en vækst på 22 procent.

- Onlinehandlen er eksploderet og har givet e-handelsbutikkerne masser af optimisme og tro på et lige så godt 2021. Vækstforventningen er dog skruet lidt ned efter det vilde 2020, men det er meget imponerende at branchen forventer så høj vækst i år, siger Martin Andersen. Han er direktør for PriceRunner.

En stærk start på året

Selvom forventningerne er mere moderate, så har netbutikkerne fået en særdeles god start på 2021. Det er naturligvis de mange tvangslukninger af fysiske butikker, som gør forudsætningerne ekstra gode.

- Onlinehandlen er klart påvirket af at de fysiske butikker er lukket, og det ses tydeligt i denne nye måling, at den store vækst online handlen fik i 2020 er kommet for at blive, siger Martin Andersen.

Ni ud af 10 butikker oplyser i analysen, at deres salg lige nu er “godt” eller “meget godt.” I forrige kvartal gav 77 procent en tilsvarende udmelding.

Samtidig ligger PriceRunners index for e-handel - som afspejler branchens tro på fremtiden - på 76,6, efter fjerde kvartal, hvilket er rekordhøjt.

LÆS OGSÅ: Netbutik taber millioner: Men Holch Povlsen har en planFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD