Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Nervøse forbrugere koster i detailkasserne

Foto: detailfolk.dkTorsdag den 24 januar 2013 kl. 11:20 af: Mette Winkler

Danskernes sparementalitet har ufortrødent sat sig fast, og det kan spores både i mængden af solgte varer og i kassebeholdningen i detailhandlen.

Det går hårdt ud over især føde- og dagligvaresektoren, når danskerne fortsat holder deres penge tæt til kroppen.

I december var der for anden gang i 2012 tilbagegang i kasseapparaternes beholdning. Kronerne faldt med 1,1 procent ifølge Danmarks statistik, og renset for prisudvikling til et minus på 4,6 procent ifølge Danmarks Handelsstandsforeninger, der har bearbejdet tallene.

Iføle Danmarks Statistik vurderer forbrugerne fortsat, at både familiens og Danmarks økonomiske situation i dag er dårligere end for et år siden. Derudover forventer forbrugerne fortsat, at arbejdsløsheden vil være steget om et år sammenlignet med i dag, og den samlede pessimisme sætter en stopper for en forbrugsfest.

LÆS OGSÅ: Her er fremtidens forbruger

- Det peger på en lignende udvikling de kommende måneder med skærpet konkurrence om søndags- og aftenkunderne, skriver formanden for Danske Handelsstandsforeninger, Bent Aarrebo Pedersen i en kommentar til udviklingen.

Tomgang går langt tilbage

Bent Aarrebo Pedersen pointerer, at det er andet år i træk, at pessimistiske forbrugere stikker en kæp i hjulet på detailhandlen. Den samlede detailhandel fik i 2012 en samlet fremgang på 0,2 procent - renset for prisudvikling en tilbagegang på 2,2 procent. I 2011 var fremgangen 0,1 procent - så reelt et forbrug i tomgang og 0-vækst de seneste to år.

- Stigende forbrugerpriser især på føde- og dagligvarer har de senere år “skjult” en barsk mængdemæssig forbrugsopbremsning i detailhandlen. Det er der nu især konkurrencemæssigt set lagt en dæmper på, skriver han.

Sparesang præger 2013

En analyse fra Nordea antyder, at sparesangen vil fortsætte i 2013. Og Bent Aarrebo Pedersen spår en tilbagegang for den fysiske detailhandel på ca. 2 procent i kronerne i kasseapparaterne frem til sommer.

Efter sommerferien kan detailhandlen dog forvente gladere forbrugere, skriver han.

Berlingske Business skriver også, at konsekvenserne af den lave forbrugertillid herhjemme rammer hårdt. 75 procent af alle danske job er afhængige af den hjemlige efterspørgsel - en blanding af det private og det offentlige forbrug og erhvervslivets investeringer.Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD