Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Kunstig intelligens i online handel: Bliv klogere på teknologiens muligheder"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Nemlig.com og Københans Kommune går i totterne på hinanden

Foto: nemlig.comMandag den 23 august 2021 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen

Et ultimation fra Københavns Kommune har ikke fået Nemlig.com til at bøje sig. Begge parter holder på sit i diskussion om arbejdsforhold.

Uenighederne mellem Københavns Kommune og Nemlig.com fortsætter.

På baggrund af en undersøgelse hævder Københavns Kommune, at chaufførerne i Nemlig.com arbejder under kritisable forhold. De skulle blandt andet være underbetalt med i gennemsnit 11.000 kroner om måneden.

Fredag sendte kommunen et ultimatum til Intervare A/S, som er onlinesupermarkedets moderselskab: Hvis ikke alle forhold er bragt i orden inden 3. september, så truer kommunen med bod, tilbageholdelse af vederlag eller ophævelse af kontrakten.

Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse, hvor efterbetaling af chaufførerne er et af kravene.

- Vi vil ikke acceptere, at mennesker, der løser opgaver for Københavns Kommune, bliver udnyttet til at arbejde under forhold, som er langt under standard på det danske arbejdsmarked og til en alt for lav løn. Det er sidste udkald for Intervare til at rette op på forholdene og give medarbejderne den løn, de har krav på, udtaler overborgmester Lars Weiss (S).

Nemlig.com afviser

Trækket fra Københavns Kommune har ikke fået Nemlig.com til at ryste på hænderne. Ikke udadtil, i hvert fald.

I en pressemeddelelse, som blev sendt ud få timer efter Københavns Kommunes ultimatum, afviser den kommercielle direktør beskyldningerne i stærke vendinger.

- Københavns Kommune befinder sig i en vildfarelse i forhold til lønmodtagerbegrebet, idet vi – og i øvrigt en række andre kommuner - er af den klare opfattelse, at der er tale om selvstændige transportfirmaer, hvorfor arbejdsklausulen ikke finder anvendelse, udtaler Mikkel Pilemand.

Han mener, at der er orden i arbejdsforholdene hos de selvstændige transportfirmaer, som varetager transporten af dagligvarer.

- De transportfirmaer, der forestår udbringningen af varerne til borgerne i Københavns Kommune, har et overskud på ca. 45.000 kr. om måneden til at dække vognmandens løn ved en arbejdsuge på ca. 45 timer, hvorfor de er sikret en god betaling for det stykke arbejde, de udfører. En betaling, der i øvrigt er højere, end hvis de havde været ansat som chauffører og aflønnet efter overenskomst, siger Mikkel Pilemand.

LÆS OGSÅ: Nemlig.com står til at miste endnu en stor kundeFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD