Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Kunstig intelligens i online handel: Bliv klogere på teknologiens muligheder"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Millionbøde til dansk designikon for ulovlige priser

Foto: detailfolk.dkFredag den 18 januar 2013 kl. 10:39 af: Freja Thorbech

Efter en afslørende tv-udsendelse får en stor dansk designvirksomhed nu en millionbøde for ulovlig prissætning. Det kan være den første afgørelse i en måske lang række af sager.

En million kroner.

Det er, hvad danske Georg Jensen må betale for at have overtrådt konkurrenceloven i en sag om ulovlig prissætning.

Det skriver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en pressemeddelelse.

Sagen begyndte, da tv-programmet Operation X afslørede, at en lang række design-, tøj og livstilsproducenter laver aftaler om bindende priser med forhandlerne.

Georg Jensen var en af de producenter. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vil over for detailfolk.dk hverken be- eller afkræfte, at der er flere sager i gang om ulovlig prissætning.

Forbudte priser

Georg Jensen bliver idømt bødestraf, fordi virksomhedens sælgere i en periode på ikke under to år i flere tilfælde har forlangt, at forhandlerne bruger selskabets vejledende priser som mindstepriser ved videresalg til forbrugerne. Og det er forbudt.

- Bindende videresalgspriser er skadelige for samfundet. De hindrer, forhandlerne i at konkurrere på priser. Og forbrugerne oplever at varen koster det samme alle steder, nemlig for meget. Det siger direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Agnete Gersing, i en udtalelse.

Tog selv kontakt

I sagen har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen som en formidlende omstændighed lagt vægt på, at det er Georg Jensen selv, der henvendte sig til myndigheder, efter de blev gjort bekendt med lovovertrædelserne i Operation X.

- Ved at samarbejde om sagen har Georg Jensen sparet sig selv og myndighederne for en ressourcekrævende proces. Det sætter jeg pris på, men det ændrer ikke ved, at Georg Jensen ulovligt har krævet, at de vejledende priser skulle være mindstepriser, siger Agnete Gersing.

Georg Jensen skriver i en pressemeddelelse, at virksomheden tager det fulde ansvar for, hvad der er sket, da man ikke har været god nok til at formidle virksomhedens prispolitik til sælgerne. Og det er altså ikke en politik, hvor man opererer med bindende priser.Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Relaterede nyheder

Nyheden har ingen relaterede nyheder

Afstemning

Hvordan endte omsætningen i første halvår? (primært specialhandel)

Markant bedre end forventet
 
En anelse bedre end forventet
 
Nogenlunde som forventet
 
Lidt ringere end forventet
 
Markant ringere end forventet
 
Ved ikke
 


Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD