Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Milliarder af opsparede loyalitetspoint går til spilde

Foto: detailfolk.dkOnsdag den 25 september 2013 kl. 11:07 af: Freja Thorbech

En undersøgelse viser, at de britiske forbrugere har optjente loyalitetspoint for milliarder liggende i pungen uden at gøre brug af dem.

Britiske forbrugere har loyalitetspoint til en værdi af omkring 1,9 milliarder danske kroner liggende i pungen uden at gøre brug af dem.

Det viser en undersøgelse fra den engelske plastikkortudbyder Plastic Card Services. Omkring fem procent af de briter, der har et loyalitetskort, indrømmer, at de aldrig indkasserer deres point. Det svarer til, at omkring 2,2 millioner mennesker går glip af optjente point.

Selvom 1,9 milliarder kroner kan lyde af meget, er der alligevel sket et fald i mængden af ubrugte point. Sidste år havde briterne point til en værdi af 3,1 milliarder kroner liggende ubrugt i pungen.

Det er især mændene, der er dårlige til at få udnyttet de opsparede point. Kvinder bruger tre gange så ofte som mændene de point, de optjener i forskellige kundeklubber.

En gennemsnitlig britisk forbruger sparer omkring 850 kroner om året ved brug af loyalitetspoint.

Matas’ kunder bruger point

Der findes ikke en lignede samlet undersøgelse i en dansk kontekst, men hos Matas, der har en af de største kundeklubber herhjemme, ser man langt fra den samme tendens til, at pointene ligger ubrugt hen.

- Det er en meget lille del af de optjente point, der ikke benyttes af Matas’ klubmedlemmer, siger informations- og miljøchef Henrik Engberg Johannsen til detailfolk.dk.

Han mener, at der er flere grunde hertil.

- Vi arbejder hele tiden for at gøre de præmier, pointene kan bruges til, så attraktive som muligt. Derudover erindrer vi skriftligt klubmedlemmerne om, hvor mange eventuelt uudnyttede point de har. Det sker i god tid inden pointudløb, siger Henrik Engberg Johannsen.

LÆS OGSÅ: Matas: Klubkunder handler oftere og mere hos os

Optjente Matas-point holder i to år, og materialistkæden sender en påmindelsesmail ud tre måneder før udløbsdatoen for at sikre, at pointene ikke går det spilde. Det er nemlig også i Matas’ interesse, at kunderne bruger deres point, pointerer Henrik Engberg Johannsen.

- Når de mere end 1,3 millioner klubmedlemmer bruger deres point, får de en positiv oplevelse, som vi i Matas rigtig gerne vil have kunderne får, siger han.

Gør det tilgængeligt

Mette Christian Jacobsen, der er managing director i LogoCard, der leverer loyalitetskort til detailbranchen, råder de danske detailhandlende til at fokusere på tilgængelighed, når de sammensætter deres loyalitetskoncepter.

- Det skal være nemt for kunderne at opsamle point, men det skal også være nemt at bruge dem igen. Det er jo sådan man skaber loyaliteten og får kunderne til at komme igen, siger hun til detailfolk.dk.

Hun eksemplificerer med materialistkæden Boots i England, der lader kunderne bruge opsamlede point som rabat på nye køb.

LÆS OGSÅ: Coop udvider loyalitetsprogramFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD