Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

MadMarked genopstår

Præstø MadMarked var en af de butikker, der måtte lukke på grund af konkursen.
Foto: madmarked.dkFredag den 6 februar 2015 kl. 08:59 af: Freja Thorbech

En butiksejer har købt konceptet af konkursboet og vil nu stifte et andelsselskab, der skal drive kæden videre. Gerne med flere butikker.

Nu ser det ud til, at der alligevel er en fremtid for det konkursramte MadMarked.

Peder Harboe, der står bag MadMarked-butikken i Korsør, har købt navn, koncept og logo fri af konkursboet.

- Ideen er, at butikkerne kan lave et andelsselskab, som så skal overtage varemærket, fortæller Peder Harboe, da detailfolk.dk fanger ham i bilen på vej på skiferie.

Det ellers fremadstormende MadMarked, der er en form for gårdbutik, supermarked, køkken, bageri og forsamlingshus i et, blev i januar begæret konkurs på grund af rod i bogholderi og økonomistyring. Samtidig blev den adm. direktør Jesper Skibstrup bortvist. Han har senere meldt sig selv til politiet, fordi han angiveligt skulle have brugt firmaets penge til private formål.

LÆS OGSÅ: Medie: MadMarked-direktør trak 310.000 kroner ud til sig selv

Konkursen betød, at to af MadMarkeds butikker måtte lukke, mens tre lokalt ejede butikker - herunder Peder Harboes i Korsør - kunne fortsætte driften.

Vil fastholde den grundlæggende idé

Selvom Peder Harboe nu har købt konceptet via sit private selskab har en ikke en forkromet plan for fremtiden klar.

- Vi havde jo ikke nogen plan i skuffen, for vi havde ikke regnet med, at det gik som det gik. Grundlæggende er planen at føre konceptet videre, men i forbindelse med konkursen var der pludselig tvivl om, hvem der kommer til at stå med ejerskabet af varemærket og hele konceptet. Jeg synes, at det skal tilhøre butikkerne og ikke en eller anden ekstern part – hvem det så end er, forklarer han om baggrunden for sin investering.

Han ved endnu ikke, om der bliver justeret på konceptet.

- Det er klart, at hvis vi vil justere på konceptet, så er det en oplagt mulighed at gøre det lige nu, men grundlæggende synes vi, at idéen bag med lokale fødevarer, bæredygtighed og økologi er der ikke så meget at ændre ved. Det er kanon godt fundet på, siger Peder Harboe.

Derfor regner han heller ikke med, at det bliver et meget anderledes MadMarked man kommer til at se fremadrettet.

- Det er ikke sådan, at nu skrotter vi økologien og sælger Coca Cola, burgere og pølsemix . Slet ikke. Men jeg vil ikke afvise, at vi justerer på et eller andet. For mit motto er, at det skal være bæredygtige fødevarer, men det skal også være bæredygtig økonomi, siger han.

Flere butikker på vej

Den bæredygtige økonomi er også årsagen til, at Peder Harboe er lidt mere tilbageholdene end de tidligere udmeldinger fra MadMarked, der lød på, at konceptet skulle have op til 80 butikker rundt om i Danmark. Men han ser gerne, at der kommer flere til – også inden for den nærmeste fremtid.

- Jeg vil sige, at hvis vi når ti i løbet af et års tid, er jeg rigtig glad, for så har vi også mulighed for at lave nogle gode aftaler med leverandører, og vi har råd til at lave noget fælles markedsføring og den slags, siger Peder Harboe og fortæller, at han allerede har fået henvendelser fra flere, der er interesserede i at åbne butikker.

Han slår på, at væksten skal være organisk og komme udefra. Det vil sige, at det ikke er kæden, der skal stille med kapital, når der skal åbnes nye butikker, men i stedet lokale iværksættere, der ser muligheder for at åbne et MadMarked i deres lokalområde.

- Vi skal bygge på de lokale ildsjæle. Det er der succesen ligger, for så er der også en lokal ambassadør, siger han og henviser til sin egen situation i Korsør, hvor kunderne også kender ham fra det lokale apotek.

Peder Harboe har stillet en garanti på 30.000 kroner for at købe konceptet fri.

MadMarked blev oprindeligt stiftet af ægteparret Birgitte og Kim Escherich sammen med Jesper Skibstrup i 2012.

LÆS OGSÅ: MadMarked-stiftere i chok over konkursFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD