Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

MadMarked-stiftere i chok over konkurs

Foto: madmarked.dkTirsdag den 20 januar 2015 kl. 12:07 af: Freja Thorbech

Konkursen i MadMarked er kommet bag på stifterne, der dog håber på en fremtid for konceptet og ideologien bag.

Det er i den grad kommet bag på stifterne af MadMarked, at virksomheden nu står over for en konkurs.

I går kunne vi her på detailfolk.dk fortælle, at det ellers fremadstormende koncept, der er en form for gårdbutik, supermarked, køkken, bageri og forsamlingshus i et, er blevet begæret konkurs.

LÆS OGSÅ: MadMarked er på vej mod konkurs og bortviser direktør

Nu fortæller de to stiftere Birgitte og Kim Escherich i et interview med detailfolk.dk, at det er kommet som et chok for dem, at der ikke har været styr på økonomistyring og bogholderi. Først i december finder de ud af, at der er flere kreditorer, ubetalte regninger og indgåede aftaler, end de havde indtrykket af.

- Pludselig åbner vi bøgerne, og hvad der åbenbart er Pandoras æske af forskellige økonomiske udfordringer, fortæller Kim Escherich.

De to stiftere har hver især til daglig haft andre ansvarsområder end økonomien. Mens Birgitte Escherich har stået for gastronomien og ideologien, har Kim Escherich været ansvarlig for kommunikation, marketing, branding og produktdesign. Det økonomiske ansvar har været lagt i hænderne på MadMarkeds adm. direktør, som dog ikke formidler de økonomiske vanskeligheder videre til Birgitte og Kim Escherich.

- Det kommer ret meget bag på os, at situationen åbenbart er værre end vi troede og har fået fortalt, siger Kim Escherich.

Den nye indsigt resulterer derfor i en konkursbegæring og en bortvisning af den adm. direktør.

- Vi har opsagt vores samarbejde med vores direktør med øjeblikkelig virkning, da han har været ansvarlig for driften, og den har ikke været hensigtsmæssig, forklarer Birgitte Escherich. Hun understreger samtidig, at man netop nu er ved at undersøge, om den uhensigtsmæssige drift bunder i uvidenhed, eller om der også er andre forhold, der spiller ind.

- Det er endnu for tidligt at sige noget om, men det kulegraver vi lige nu, siger Birgitte Escherich.

Håber på en fremtid for MadMarked

Det er selskabet MadMarked A/S, der har fungeret som en form for kædekontor for de fem butikker, der nu er begæret konkurs. Samtidig er det også MadMarked A/S, der har stået bag de to butikker i Præstø og St. Heddinge, som derfor nu er lukket.

Derimod får det ikke umiddelbart konsekvenser for de resterende tre butikker.

- Vi har gerne ville understøtte det lokale ejerskab og den lokale økonomi, så de seneste butikker er 100 procent lokalt ejede og kan derfor køre videre, forklarer Kim Escherich.

De to stiftere er fortsat usikre på, hvordan fremtiden ser ud for MadMarked.

- Lige nu er vi vingeskudt og skal igennem den her konkursbegæring. Derefter må vi finde en måde at få initiativet til at overleve på med udgangspunkt i de tre butikker som kører videre, men vi kan ikke sige noget konkret lige nu, da det kan gå mange veje, siger Kim Escherich til detailfolk.dk.

LÆS OGSÅ: Paradis Is vil genåbne konkursramte butikkerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD