Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Kvinder føler sig hårdest ramt af stress

Foto: detailfolk.dkOnsdag den 30 april 2014 kl. 11:26 af: Newspaq

Stressniveauet er stigende, og især kvinder føler sig hårdt ramt af stress, viser en ny undersøgelse.

Det moderne arbejdsliv foregår i et tempo og med så mange usikkerhedsfaktorer, at stadig flere giver udtryk for, at de føler sig stressede.

Blandt de to køn er der en markant forskel, idet kvinder ser ud til at være grundlæggende mere ængstelige og bekymrede end mænd og derfor føler langt mere stress end mændene, skriver Kristeligt Dagblad.

Det fremgår af en livskvalitetsundersøgelse, som Region Syddanmark har foretaget blandt 4300 repræsentativt udvalgte borgere i regionen.

Undersøgelsen viser, at andelen af syddanskere, som føler stress, er steget fra 34,72 procent i 2012 til 35,93 procent i 2013. En stigning, der er større end almindelig statistisk usikkerhed.

Kvinder er mere bekymrede end mænd

Ser man på de to køn isoleret, svarer 29,7 procent af mændene, at de har følt sig stressede inden for den seneste måned. Hos kvinderne er det hele 42,2 procent.

- Det er markant, at kvinder føler sig mere stressede end mænd, men vi er usikre på årsagerne hertil. Samtidig er stressniveauet stigende for begge køn, så vi mener, at der er al mulig grund til at arbejde med, hvordan vi kan få samfundet til at hænge bedre sammen for både mænd og kvinder, siger Else Marie Holm, analytiker i Region Syddanmark.

Dorthe Kirkegaard Thomsen er professor i psykologi og har blandt andet beskæftiget sig med bekymring som fænomen. Hun oplyser, at alle undersøgelser entydigt peger på, at kvinder er mere bekymrede end mænd og mere disponerede for at føle stress og udvikle angst og depressioner.

Formentlig har det både kulturelle og biologiske forklaringer, men én firkantet forklaring, der gælder for alle kvinder, findes ikke.

Newspaq

LÆS OGSÅ: Butiksansatte stresser over manglende tidFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD