Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Konkurser rammer især detailbranchen

Foto: morguefile.comTirsdag den 6 november 2012 kl. 09:45 af: Mette Winkler

Forbrugerne holder pengene tæt til kroppen og kører syd for grænsen for at handle. Det betyder stadig flere konkurser i detailhandlen.

Grænsehandlens succes koster butikker i Sønderjylland. 120 konkurser har ramt handelsbranchen på landsplan i oktober. Det er 7 procent  flere end i 2011. De seneste 12 måneder har Sønderjylland været ekstra hårdt ramt med et plus på 7 procent flere konkurser end landsgennemsnittet.

Det viser tal fra data- og analysevirksomheden Experian.

- Det er tydeligvis gået hårdest ud over de selskaber, der er afhængig af det personlige forbrug. Alene handel trak en tredjedel flere konkurser i oktober i år end sidste år, konstaterer Kim Bach, der er kommunikationsdirektør for Experien.

Fastfrosset forbrug og alarmerende grænsehandel

Han peger på det fastfrosne privatforbrug som den primære årsag til konkurserne. Cheføkonom i erhvervsorganisationen Dansk Erhverv, Bo Sandberg, fremhæver også grænsehandlen som en vigtig faktor.

- Et sted, hvor der fortsat er fuld fart på tysk økonomi, er i grænsehandelsbutikkerne, hvor de danske dankort gløder og har sikret en omsætningsvækst på 24 procent. Bagsiden af denne trafik er, at den sydjyske detailhandel bløder, ikke mindst pga. det høje afgiftstryk, siger han i en kommentar til undersøgelsen.

17 konkurser dagligt i Danmark

Selv om det ser værst ud for detailhandlen, servicebranchen og restaurationsbranchen, som alle er afhængige af, at danskerne skyder gang i det personlige forbrug, rammer konkurserne generelt i oktober.

Efterkrisetiden byder i øjeblikket på i alt 17 daglige konkurser på tværs af brancherne i Danmark.

- Det er en kraftig stigning på over 16 procent i forhold til tilsvarende måned 2011. Dermed fortsætter den opadgående konkurstendens, der har hersket siden sommerferien. Krisen har varet så længe nu, at en bred vifte af især små og mellemstore virksomheder er presset enten af lavt privatforbrug eller af mangel på finansiering eller begge dele på én gang, siger Bo Sandberg.

København og omegn står for 217 ud af oktober måneds i alt 516 konkurser. 
 Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD