Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Købmænd: Dankortet bør nationaliseres

Foto: Detailfolk.dkTorsdag den 23 januar 2014 kl. 05:20 af: Newspaq

Mandagens nedbrud på dankort-systemet får nu organisationen De Samvirkende Købmænd til at foreslå, at kortet nationaliseres.

Nutidens mønt - dankortet - skal ikke ende på udenlandske hænder. Derfor bør bankernes virksomhed, Nets, der driver dankortet, betalingsservice, e-boks og NemID nationaliseres.

Opfordringen kommer fra brancheorganisationen De Samvirkende Købmænd, der henviser til grundlovens paragraf 26, hvoraf det fremgår at "kongen har ret til at lade slå mønt".

Det er det timelange sammenbrud hos Nets mandag, hvor dankortet ikke kunne bruges over stort set hele landet, der gør, at købmændene vil have dankortet nationaliseres.

LÆS OGSÅ: Dansk Erhverv: Dankort-nedbrud koster detailhandlen millioner

- Det er storbankernes afgørelse, om de vil fortsætte som medejere af Nets. Men det må være et politisk valg, hvad Nationalbanken gør.

- Her opfordrer vi af hensyn til detailhandlen og forbrugerne Folketinget til meget grundigt at overveje, om Nets og dermed dankortet skal risikere at ende på måske en udenlandsk kapitalfonds hænder, siger John Wagner, der er administrerende direktør i De Samvirkende Købmænd, i en pressemeddelelse.

Risiko ved privat ejer

Risikoen er ifølge John Wagner, at en ny "privat" ejer af Nets vil forsøge at superoptimere indtjeningen i Nets - på bekostning af nyinvesteringer i den finansielle infrastruktur, detailhandlen og forbrugerne.

- Man kan på mange måder sammenligne dankortet med jernbanenettet, hvor man har fastholdt staten som ejer af Banedanmark og kun udliciterer dele af togdriften.

- Folketinget bør overveje at give Nationalbanken en tilsvarende opgave i forhold til dankortet, så vi opnår optimal sikkerhed for, at vi også på lang sigt kan bevare dankortet som det billigste og mest driftssikre betalingsmiddel i Danmark, siger John Wagner.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: Dankort-nedbrud i hele landetFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD