Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Kæmpe milliard-projekt fra Coop: Opfører en helt ny bydel

Tirsdag den 7 juli 2020 kl. 09:40 af: Kristian Holgersen

Coop begynder at bygge næsten 1.700 boliger omkring hovedkvarteret i Albertslund. Det er en af koncernens største satsninger nogensinde.

Dagligvarekoncernen Coop har netop fremlagt storstilede planer om at opføre en helt ny bydel med plads til tusindvis af indbyggere omkring hovedkvarteret i Albertslund.

Inden for 10 år skal hele Coop Byen, som projektet hedder, stå klar med 1.600 lejligheder og 90 rækkehuse. Den nye bydel kommer til at have det gamle kaffetårn med Cirkelpigen som et slags vartegn.

- Coop Byen skal bygges op om de samme værdier, som Coop står for - herunder: Fællesskab, bæredygtighed, mangfoldighed og sundhed. Der skal være plads til alle. Lige fra den unge, nystartede familie til det ældre ægtepar, der flytter fra villaen, siger Coops formand, Lasse Bolander, i en pressemeddelelse.

Hele byggeriet kommer til at koste to milliarder kroner.

- Det her er en af de største satsninger nogensinde i Coops historie. Vi ser det som en langsigtet investering, der kan sikre slægtsgården, siger Lasse Bolander til Børsen.

Kæmpe areal

Det område, hvor Coop Byen bliver opført, er på 250.000m2 - svarende til 35 fodboldbaner. Lige nu bliver pladsen optaget af lager, nedlagte jernbaneskinner og parkeringspladser.

- Som i 1960'erne, hvor bar mark blev til en levende by, står Albertslund midt i en rivende udvikling, siger borgmester i Albertslund Kommune, Steen Christiansen.

- I den udvikling passer Coop Byen fantastisk ind. Nu glæder jeg mig til at se forslaget til en masterplan, som bliver behandlet i kommunalbestyrelsen til september og sendes i offentlig høring derefter, siger han.

Boligerne bliver samlet i klynger omkring et grønt areal og et fælleshus, som beboerne skal drive i fællesskab. Det kan være er fælleskøkken, drivhus eller værksted.

På begge sider af Vallensbæk Torvevej skal Coops hovedkvarter suppleres med showrooms for Coop-varer som cykler fra Mustang og FDB Møbler.

Det er arkitekterne i firmaet Henning Larsen, der har fået opgaven at tegne bydelen.

LÆS OGSÅ: Butikker føler sig snydt - forlader prestigebyggeriFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD