Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

København får bugt med de tomme butikslokaler

Foto: detailfolk.dkTorsdag den 10 marts 2022 kl. 11:51 af: Redaktionen

Mens store dele af landet har oplevet stigende efterspørgsel på butikslokaler, så har København haft det svært. Indtil nu.

Der bliver efterhånden længere mellem de tomme butiksfacader i København, viser en opgørelse fra Ejendomstorvet.

Hovedstaden halsede ellers bagefter, da udbuddet af lokaler til butikker og spisesteder overraskende faldt gennem sidste halvdel af coronakrisen til det laveste niveau i 10 år.

- På landsplan er faldet i udbuddet bremset op – udbuddet af lokaler til butikker, spisesteder, kaffebarer og takeaway er endda steget en anelse ved indgangen til 2022, siger Jakob Wegener, adm. direktør for Ejendomstorvet.

- Men i København by er udbuddet det seneste år faldet over 40 procent, og alene fra 4. kvartal 2021 til 1. kvartal i år skrumpede udbuddet med næsten 9.000 kvadratmeter svarende til tre Føtex-varehuse. Udbuddet er det laveste siden 2017, og med blot 2,2 procent af de samlede butiksarealer ligger andelen af udbudte lokaler nu under landsgennemsnittet på 2,6 procent, siger Jakob Wegener.

På landsplan klarede butikker og spisesteder sig overraskende godtmed hjælp fra hjælpepakker og et højt privatforbrug. Men i de centrale dele af København har man lidt under manglen på turister.

- Nu er turisterne så småt ved at vende tilbage til hovedstaden. Hele markedet har også ændret sig; udlejere og lejere har skullet nå frem til nogle nye lejeniveauer, og det er nok gået hurtigere i nogle provinsbyer at finde hinanden, mens udviklingen har været lidt forsinket i København, der er præget af en del udenlandske brands, siger Peter Winther, partner i Colliers International.

LÆS OGSÅ: Normal overtager store lokaler fra Danske Bank

 Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD