Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Kæder i succesfuldt samarbejde om efteruddannelse

Foto: jem og fixMandag den 3 december 2012 kl. 14:14 af: Dennis Clausager

Efteruddannelse er et af værktøjerne til at modstå krisen, og nu har to store danske kæder haft succes med et fælles uddannelsesprojekt.

Hvad har søm, skruer, maling og værktøj, til fælles med bamser, biler og dukkehuse? En hel del ifølge to store danske kæder, der har gennemført et uddannelsesforløb for deres butikschefer.

Jem & Fix har sammen med Top-Toy, der står bag Fætter BR og Toys 'R' Us, haft et hold butikschefer på akademiuddannelsen i Retail Leadership på KEA, Københavns Erhvervsakademi.

Og gevinsten ved at have butikschefer fra en anden kæde og branche på samme skolebænk har været stor for Jem & Fix.

- Vi var spændte på, hvordan det ville gå at være på hold med en anden kæde, men det har været en kæmpe gevinst. Det gør, at man får nogle helt andre indspark, siger HR- og Driftschef, Kennet Iversen, der samtidig opfordrer andre kæder til lignende samarbejde.

Havde behov for løft
Jem & Fix havde i forbindelse med en ny strategiplan behov for at skabe mere vækst i butikkerne og samtidig løfte butikschefernes ledelseskompetence.

- Vi ville udfordre vores vækststrategi og vores butikschefer, fortæller Kennet Iversen, og da kæden samtidig stod med en række butikschefer, som havde gennemgået et internt uddannelsesforløb, og nu efterspurgte en egentlig anerkendt videreuddannelse, var beslutningen om uddannelsen klar.

Bedre bundlinje og trivsel
Kæden, der ellers gør meget for at spare på omkostningerne, har haft gode resultater og vil derfor fortsætte investeringen i lignende efteruddannelser for kædens medarbejdere.

- Det er blevet nogle helt andre ledere, vi har fået hjem. Vores butikschefer, der har fulgt akademiuddannelsen i Retail, har både mere tid og mere overskud til refleksion. Det har helt konkret skabt meget bedre KPI'ere og meget bedre trivsel i den enkelte butik. Butikscheferne har fået større fokus på den enkelte medarbejder og det har skabt en bedre bundlinje. De er simpelthen blevet bedre til at drifte, siger Kennet Iversen.

LÆS OGSÅ: Detailbranchen efteruddanner på trods af krisen

Akademiuddannelsen i Retail Leadership er en godkendt videregående uddannelse udviklet specielt til butikschefer og ledere i detailhandlen, og tager 2-3 år at gennemføre, mens man er i job. Jem & Fix startede samarbejdet med KEA i 2010.

LÆS OGSÅ: Detailekspert: Efteruddannelse er vigtigere end nogensinde
 Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD