Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Intersport Danmark redder konkursramte butikker

Foto: detailfolk.dkMandag den 28 oktober 2013 kl. 14:02 af: Dennis Clausager

70 arbejdspladser er reddet, efter at Intersport Danmark A/S har valgt at købe otte konkursramte butikker.

Efter sidste uges begivenheder, hvor selskabet Sport On Top ApS økonomiske problemer endte i en konkurs, har Intersport Danmark A/S nu overtaget størstedelen af de berørte butikker.

Seks Intersport butikker i  Frederikshavn, Brønderslev, Hjørring, samt i butikscentrene Friis i Aalborg, Metropol i Hjørring og Fields i København er nu overtaget af et nyt selskab, Intersport Retail, der ejes af Intersport Danmark A/S. Derudover har det nye selskab også overtaget to Sport Direct forhandlere i Aalborg og Frederikshavn, der sælger sportsudstyr og profilvarer til klubber og lokale virksomheder i området.

- Vi er glade for, at det er lykkedes os at finde en samlet løsning, der betyder, at vi nu har sikret den fortsatte drift af butikkerne til glæde for såvel de berørte kunder i området som de dygtige medarbejdere, der stod til at miste deres arbejdsplads, siger Mikael Kold, administrerende direktør for Intersport Danmark A/S.

 LÆS OGSÅ: Sportskæde går konkurs

Butikker med potentiale

Intersport Danmark A/S har dermed overtaget ansvaret for de i alt omkring 70 medarbejdere, der er knyttet til de forretningerne samt de tilhørende varelagre.

- Baggrunden for overtagelsen er, at disse butikker alle har et positiv cash flow samt et godt potentiale afledt af gode beliggenheder, godt indrettede butikker og dygtige medarbejdere. Men samtidig har de været belastet af et for stort centralt varelager med deraf følgende konsekvenser for varesortimentet i butikkerne. Det får vi nu rettet op på, og jeg har fuld tillid til, at vi sammen med den daglige butiksledelse vil optimere driften og skabe yderlige vækst og udvikling i disse butikker, siger Mikael Kold.

Kun fysiske butikker overtages

Det er kun de nævnte fysiske enheder der overtages, og web-shoppen Sportontop.dk, der også var en del af konkursen i Sport On Top ApS, overtages ikke som en del handlen, oplyser Mikael Kold til detailfolk.dk.

Intersport Danmark A/S har tidligere selv drevet Intersport-butikker, men selvom kædekontoret indtil i dag ikke har ejet nogen af de nuværende butikker, ser Mikael Kold frem til igen at drive butikker.

- Det er grundlæggende nogle sunde butikker med en god beliggenhed, og vi glæder os meget til at til at drive disse butikker videre med de dygtige medarbejdere, siger han til detailfolk.dk.

Positiv udvikling

Intersport Danmark A/S oplyser i en kommentar til overtagelsen, at er kæden inde i en positiv økonomisk udvikling med tilvækst i antallet af butikker, og at omsætning og indtjening er blandt de højeste i branchen.

I det seneste regnskabsår for 2012 leverede Intersport-kæden i Danmark således et økonomisk resultat og en indtjening, der ifølge den danske brancheforening DSF lå over gennemsnittet for hele branchen. Også 2013 tegner til at blive et godt år for Intersport, der indtil nu har udvidet med syv nye kædebutikker, og efter planen åbner den ottende butik i næste måned. Intersport forventer i løbet af 1-2 år at runde Intersport butik nummer 100 i Danmark.

Intersport Danmark A/S er landets største kædecenter for i alt 170 sportsbutikker, heraf 92 Intersport-butikker og 27 Sport Direct-forhandlere.

LÆS OGSÅ: Intersport øger digital satsningFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD