Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Ingen udsigt til vild forbrugsfest i julen

Foto: detailfolk.dkMandag den 25 november 2019 kl. 10:38 - Kilde: Finans

Julehandlen står for døren. Men der er ikke lagt i kakkelovnen til en vild forbrugsfest, lyder vurderingen fra flere sider.

Proppede butikker og lange køer slipper vi nok ikke for. Men forventningerne til den samlede julehandel er ikke helt oppe at ringe i år.

- Der vil blive brugt mere end i fjor og dermed også omkring julen. Men der er slet ikke lagt op til en forbrugsfest, siger Louise Aggerstrøm Hansen til Finans. Hun er privatøkonom i Danske Bank.

- Vi ser fortsat noget tilbageholdende forbrugere, og det vil de sikkert fortsat være op til jul. Der er sparet mange penge op i Danmark, men nye tal viser en faldende forbrugertillid, og fremgangen i beskæftigelsen er aftaget væsentligt. Det kan lægge en lille dæmper på julehandlen, fortsætter hun.

Heller ikke organisationen Dansk Erhverv og Dansk Detail spår en stor vækst i julesalget.

Lægger en dæmper på julemåneden

Black Friday, som altid falder i november, får ofte en del af skylden for, at brodden er taget lidt af december som forbrugsmåned. Tendensen var også tydelig sidste år.

- Julehandlen har desværre ikke levet helt op til det store potentiale, som den nuværende stærke danske privatøkonomi ellers giver mulighed for, sagde Morten Granzau, cheføkonom i Dansk Industri, sidste år i en pressemeddelelse.

- Sammenligner vi f.eks. november måned 2018 med november 2013 ser vi en stigning på 7,5 pct. For december måned i de samme år ser vi et kun en stigning på 6,4 pct. Samtidig flytter en stadig større del af handlen over på nettet, fortsatte han.

LÆS OGSÅ: Detailsalget står nærmest stille

Læs hele artiklen på Finans


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD