Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Hver tredje chef er bange for at blive fyret

Foto: detailfolk.dkTorsdag den 18 februar 2016 kl. 10:45 af: Lise Møller Schilder

Selvom det generelt går godt i dansk økonomi, så hjælper det ikke på den frygt, som mange ledere går rundt med. 

Det kan være svært at bære rundt på meget ansvar, for hvis korthuset vælter, peger pilen som oftest på den leder, som har godkendt beslutningerne. Det kan ses på tallene, som viser, at hver tredje leder frygter, at de mister deres job. Det viser en undersøgelse, som organisationen Lederne står bag.

1.781 ledere har deltaget i undersøgelsen, som viser, at 10 procent af lederne "i høj grad/meget høj grad" er bekymrede for at blive ledige, mens 24 procent "i nogen grad" er bange for at miste deres job.

- Det er tankevækkende, at en tredjedel af lederne i et vist omfang er bekymrede for at miste jobbet, og at der samtidig er en vis skepsis i forhold til mulighederne for at kunne finde et nyt job på samme niveau, siger Flemming Andersen, ledelsesrådgiver hos Lederne.

Netværk og CV skal opdateres

Hvis ledernes frygt er berettiget, gør de sig klogt i at opdatere deres CV og LinkedIn-profil ligesom at det hele tiden er en god idé at pleje netværket, vurderer Flemming Andersen.  

- Mange ledere har en tendens til at ”putte sig” og er blandt andet for tilbageholdende med at have fokus på egne resultater. Det fører til, at man begynder at tvivle på sin værdi. Som leder skal man sørge for at være synlig internt i virksomheden og udadtil i relation til kunder, samarbejdspartnere og netværk. Det handler om at synliggøre de resultater, man opnår, og den værdi, man skaber for virksomheden, siger Flemming Andersen.

Han understreger, at alderen ikke er så vigtig, når virksomheder ser på CV. Det er i langt højere grad vigtigt, hvilken viden og erfaring man kan bidrage med. Og så er det vigtigt, at man har evnen til at transformere sine kompetencerne over i nye omgivelser.

Undersøgelsen er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov. Den offentliggøres i sin helhed i marts.

LÆS OGSÅ: Kendt detailnavn ny topchef for både Silvan og StarkFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD