Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Længere reklamationsret giver ikke mere holdbare produkter"

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Hårdt pressede butikker kan ikke betale husleje

Foto: detailfolk.dkOnsdag den 10 februar 2021 kl. 09:39 af: Kristian Holgersen

Coronakrisen æder sig hastigt ind på detailhandlen, som kommer længere og længere bagud med huslejen. Det viser opdaterede tal.

Desværre har indtægter og rudekuverter det ikke altid med at følges ad i fredelig harmoni.

Lige nu spidser situationen til for mange af landets butikker, der har været underlagt tvangslukninger i ugevis. De kan simpelthen ikke skrabe nok sammen på kistebunden til at få betalt huslejen rettidigt.

Ifølge en ny opgørelse fra EjendomDanmark ligger den samlede huslejerestance for de danske butikker i øjeblikket på 2,1 milliarder kroner.

Beløbet er 800 millioner større end ved årsskiftet og det næsthøjeste niveau under coronakrisen, så der er brug for en plan for at holde hånden under butikslivet. Sådan lyder opfordringen fra Ejendom Danmark.

- Butikkerne stod svagere ved denne nedlukning end ved den første, og derfor skal vi som samfund have en samlet plan for, hvordan vi på den lange bane holder hånden under dem, siger Jannick Nytoft. Han er adm. direktør i EjendomDanmark.

- Der er mange udskudte udgifter som momsen, og selvom udlejerne igen viser sig som en stærk samarbejdspartner, er det en midlertidig løsning. Trækker krisen ud, skal der støbes et så stærkt fundament som muligt under butikkerne ved hjælp af bl.a. velfungerende hjælpepakker, siger han. 

Erhvervslivet hænger sammen

Løfter vi blikket fra detailhandlen for at se på den samlede restance for alle erhverv, så er der grund til bekymring, mener Ejendom Danmark.

De manglende huslejer beløber sig til i alt 3,7 milliarder kroner.

- Visse erhverv - som butikker - er langt mere udsatte i en nedlukning, og de rammes først af krisens konsekvenser, siger Jannick Nytoft og fortsætter: 

- Men der er ingen erhverv, der ikke er forbundne med andre, og derfor kan butikkernes udfordringer sprede sig til leverandører og andre samarbejdspartnere. Det er med andre ord bidende nødvendigt, at der løbende justeres på hjælpepakkerne, så de er tilpasset virkeligheden.

LÆS OGSÅ: Store huslejer sætter butikker på en umulig opgaveFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD