Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Her er de store krav til ny direktør for B&O

Henrik Clausen er officielt fra 1. juli administrerende direktør for Bang & Olufsen
Foto: TelenorOnsdag den 27 april 2016 kl. 09:22 - Kilde: Berlingske Business

Der er flere krav til Henrik Clausen, når han tiltræder som administrerende direktør for det danske TV- og audio-ikon Bang & Olufsen.

Det bliver alt andet end en let opgave, når Henrik Clausen, der kommer fra Telenor-koncernen, officielt fra 1. juli står i spidsen for Bang & Olufsen.

Efter tirsdagens store nyhed om, at Tue Mantoni snart stopper som direktør for Struer-virksomheden, gør B&O’s bestyrelsesformand, Ole Andersen, kravene til Henrik Clausen helt klare.

Således fortæller formanden til Berlingske Business, at efter tre år med tab er tiden med frasalg og jagt på nye partnere forbi. Nu skal Bang & Olufsen sælge flere fjernsyn, højtalere og andre af selskabets designprodukter i luksusklassen. Overlevelseskampen skal være fortid.

- Det skifte, der skal ske med B&O, er, at vi nu skal have fokus på driften og gøre den profitabel. Vi skal have fokus på toplinjen, og vi skal sikre os, at vi tjener penge, siger Ole Andersen til Berlingske Business.

Nyheden om, at Tue Mantoni ikke længere skal stå i spidsen for det danske elektronikklenodie, kommer få dage efter, at B&O den 15. april droppede forhandlingerne med kinesiske Sparkle Roll og den kinesiske rigmand Qi Jianhong, som angiveligt ønsker at opkøbe hele B&O.

LÆS OGSÅ: B&O skifter pludselig topchef

Forskel på Manton og Clausen

- Forskellen på Mantoni og Henrik Clausen er, at Mantoni med sin McKinsey-baggrund er stærk på strategi og forandringsprocesser. Henrik Clausens styrke er drift og eksekvering, selv om han selvfølgelig også kan tænke strategisk, siger Ole Andersen og erkender, at Tue Mantonis opgave i B&O viste sig at være større end både Ole Andersen og Tue Mantoni havde forventet.

52-årige Henrik Clausen kommer fra Telenor-koncernen, hvor han var administrerende direktør for den danske virksomhed fra 2005 til 2010 og administrerende direktør for det børsnoterede Malaysian Digi fra 2010 til 2014.

Siden 2014 har Henrik Clausen været executive vice president for strategi og digital i Telenor globalt og rådgiver for koncernens administrerende direktør.

LÆS OGSÅ: Afgående direktør for B&O afslører nyt job

Læs hele artiklen på Berlingske Business


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD