Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Handelsbyer vil ændre forældet lovgivning om firmagaver

Foto: detailfolk.dkTirsdag den 15 marts 2022 kl. 10:18 af: Kristian Holgersen

De nuværende regler for firmagaver giver ingen mening, lyder det fra detailhandlen, hvor der arbejdes på at gøre gavekort skattefri.

Organisationen Danske Handelsbyer vil have ændret lovgivningen om firmagaver, så arbejdsgiverne fremover kan købe gavekort til sine ansatte og trække udgifterne fra i skat. Det kan de nemlig ikke i øjeblikket.

Som det er nu, kan en arbejdsgiver give en gave skattefrit, hvis den samlede værdi holder sig under 1.200 kroner. Men det skal være en fysisk gave. Et gavekort er nemlig ikke skattefri, medmindre det har en meget begrænset anvendelsesmulighed og ikke kan indløses til kontanter.

Lovgivningen er håbløst forældet, fordi den afholder arbejdsgiverne fra at give gavekort til de lokale butikker i firmagave. Det mener Danske Handelsbyer, som repræsenterer 56 byer rundt omkring i landet.

Danske Handelsbyer bakker derfor op om en ændring af loven, som Dansk Folkeparti netop har fremsat.

- De nuværende regler begrænser desværre arbejdsgivernes mulighed for at give gavekort til deres ansatte, hvilket er ærgerlig både for den lokale detailhandel og de lokale virksomheder, siger skatteordfører fra Dansk Folkeparti, Dennis Flydtkjær.

Giver ingen mening

Hos de to brancheforeninger Wear og Dansk Detail, som har har sekretariat ved Danske Handelsbyer i Dansk Erhverv, er man også imod den nuværende lovgivning.

- Det giver ingen mening, at man som ansat kun kan modtage gaver skattefrit, hvis der er tale om en fysisk gave, som f.eks. en peberkværn. Tiden er løbet fra denne forældede lovgivning og en modernisering kan kun gå for langsomt siger direktør Nikolai Klausen.

Forslaget til en modernisering lovgivningen om beskatning af firmagavekort forventes ikke at ændre statens skatteprovenu. Om der gives en fysisk gave eller et gavekort til de maksimalt fastsatte grænser, har skattemæssigt ingen betydning, da forslaget ikke har til hensigt at ændre ved beløbsgrænsen for en skattefri gave.

Da gavekortet er en B2B-transaktion mellem virksomheden og udstederen, er der heller ikke krav om, at gavekortet skal kunne ombyttes til kontanter.

LÆS OGSÅ: Handelsbyer har vist stor modstandsdygtighedFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD