Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Gammelt brød skal tilbage på butikshylderne i ny forklædning

Foto: detailfolk.dk



Mandag den 20 september 2021 kl. 06:00 af: Redaktionen

En række Coop-butikker deltager i et projekt, der skal finde en effektiv måde at lave gammelt brød om til nye fødevarer.

Som dagene går, bliver brød tørt og kedeligt. Det ved de godt i butikkerne, så derfor ender rigtig meget i skraldespanden, fordi kunderne går efter de saftige krummer.

For at det gamle brød ikke skal gå til spilde, så er der nu sat gang i et projekt, som skal finde en effektiv måde at give det nyt liv.

Idéen er at bruge det gamle brød til at fremstille eksempelvis rasp, pasta og knækbrød. Det skriver Landbrugsstyrelsen, som er en del af projektet, i en pressemeddelelse.

- Det er god, dansk madtradition at genbruge gammelt brød til nye fødevarer. Nu forsøger vi ved hjælp af ny teknologi at overføre den tankegang til en større skala, siger projektleder Henrik Ottesen.

En udfordring bliver at få teknologien til at makke ret. Lige nu er en række forskellige maskiner ved at blive bygget, og ifølge planen skal de testet i 5-10 Coop-butikker fra begyndelsen af 2022.

- Det bedste er jo, at brødet blive spist i sin oprindelige form, men når det ikke kan lade sig gøre, forventer vi, at 90 procent af det brød, vi henter ind, kan genanvendes til andre fødevarer, siger Henrik Ottesen.

Projektdeltagerne er FoodRefurb Aps, Packotech Aps, Planteslagterne ApS, Coop og Foreningen Stop Spild af Mad.

LÆS OGSÅ: Populær app i detailhandlen skruer op for “enormt vigtigt” område



Flere detailnyheder Gå til forsiden




Daglig nyhedsmail:



Del artiklen:








Seneste jobs



detailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832




Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD