Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Kunstig intelligens i online handel: Bliv klogere på teknologiens muligheder"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Ekspert: Algoritmer kommer til at ændre detailhandlen

Fredag den 2 februar 2018 kl. 10:44 - Kilde: Finans

Stemmestyrede indkøbssystemer kommer i højere grad til at bestemme, hvad vi køber. Det overflødiggør traditionel markedsføring, vurderer ekspert.

Algoritmer har i mange år domineret, hvilke netbutikker der kommer frem i Googlesøgninger. Men de kommer til at dominere detailbranchen langt mere fremover. Det forklarer fremtidsforsker Mark Curtis fra det digitale designfirma Fjord til Finans.

Algoritmerne betyder, at den traditionelle markedsføring kommer til at ændre sig drastisk. Han nævner Amazons stemmestyrede indkøbsassistent Alexa som eksempel.

- På et par år har vi accepteret det som en normal måde at købe ind på. Min kollega fortalte mig om sin søn på syv år, som manglede batterier til sin Xbox-controller og bad Alexa om at købe nogle. De kom næste dag, og det var Amazons eget mærke, fortæller Mark Curtis.

Befriet for valg

Googles stemmeassistent Siri fungerer på samme måde. Og forbrugerne kommer i fremtiden til at overlade mange beslutninger til den slags indkøbere.

Mark Curtis understreger, at mange forbrugere vil se det som en fordel, fordi de skal træffe færre valg. Til gengæld bliver det meget svært for detailbranchen at nå forbrugerne på samme måde som i dag, hvor man eksempelvis hyrer George Clooney til at gøre opmærksom på sit brand via reklamer.

Navne bliver vigtigere

I stedet bliver det vigtigt, at kunderne kan huske ens navn, for det er det navn, de skal huske, når de bestiller varer, så algoritmen ikke træffer valget.

Han regner også med, at der kommer til at dukke en lang række algoritmer op, som kunderne selv kan detailstyre, i stedet for de nuværende der primært arbejder i Google og Amazons interesse.

LÆS OGSÅ: Analyse-institut kårer de bedste detailkoncepter i 2017

Læs hele artiklen på Finans


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD