Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Fotobranchen lider af butiksdød

Foto: Colourbox



Mandag den 2 maj 2016 kl. 10:51 - Kilde: Berlingske Business

Antallet af fotobutikker rasler ned, viser nye tal. Men formanden for fotohandlerne tror på en fremtid - i en ændret form.

De danske fotohandlere kæmper en hård overlevelseskamp mod faldende omsætning og butiksdød.

Det skriver Berlingske Business på baggrund af nye tal fra Retail Institute Scandinavia.

Tallene viser, at den estimerede omsætning for landets fotobutikker næsten er halveret i løbet af de seneste fem år, mens antallet af fotokædebutikker er styrtdykket fra 135 butikker i 2011 til 102 forrige år.

De dystre tal kommer blot en uge efter, at Berlingske kunne fortælle, hvordan de danske fotohandleres brancheforening, Dansk Fotohandler Forening (Dafo), af Konkurrencestyrelsen bliver beskyldt for at have indgået ulovlige kartelaftaler med kommunernes førende pasfotoudbyder, Scan-Tech Sikkerhedssystemer.

LÆS OGSÅ: Japan Photo har fundet succes-koncept

Har ikke fulgt med udviklingen

- Fotohandlerne er en branche, der ganske enkelt ikke har formået at følge med udviklingen. Siden forbrugerne gik væk fra at få fremkaldt billeder fysisk i en forretning, har de grundlæggende ikke fundet noget nyt at tilbyde forbrugerne, siger Dorte Wimmer, der er ekspert i detailhandel og forbrugeradfærd hos Retail Institute Scandinavia, til Berlingske Business.

- Det udgør en kæmpe trussel mod fotohandlerne. Mange af butikkerne er enkeltmandsvirksomheder, ejet af et ægtepar, der skal stå for alle dele af forretningen. Og så kan det være svært at genopfinde sig selv, forklarer Dorte Wimmer videre til avisen.

LÆS OGSÅ: Elgigantens ærkerival optrapper krigen

Brancheformand på banen

Formanden for Dansk Fotohandler Forening (Dafo), Poul Erik Pedersen, medgiver, at landets fotobutikker er under massivt pres.

- Vi er en presset branche. Vi vil opleve flere lukninger de kommende år. Ingen tvivl om det, siger Poul Erik Pedersen til til Berlingske Business.

Omvendt fastholder formanden for fotohandlerne, at branchen fortsat har en fremtid – blot i form af færre og meget specialiserede butikker.

Læs hele artiklen på Berlingske Business


Flere detailnyheder Gå til forsiden




Daglig nyhedsmail:



Del artiklen:








Seneste jobs



detailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832




Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD