Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Forbrugsmønster: Fang de maskuline juleshoppere

Foto: detailfolk.dkTirsdag den 11 december 2012 kl. 07:00

Han køber sine gaver 23. december. Han køber kun gaver på egne vegne. Og det går stærkt. Se Nordeas bud på mændenes indkøbsmønstre i julen.

- Der er ofte parkeringskaos op til jul. Det skyldes nok, at op mod halvdelen af alle mænd køber størstedelen af deres gaver i ugen før jul. Og præcis den 23. december er der særlig mange mænd i butikkerne, for 13 pct. køber størstedelen af deres gaver den dag. Da mænd sjældent spilder deres tid med at købe gaver på vegne af andre end sig selv, behøver de jo så heller ikke bruge så lang tid på det.

Det skriver forbrugerøkonom i Nordea, Ann Lehmann Erichsen.

Det er en norsk undersøgelse fra Ipsos MMI, som viser, at kun 2 procent af mændene tager hovedansvar for julen, der har givet anledning til juleanalysen af mændene. Ann Lehmann Erichsen mener ikke, butikkerne skal dømme mændene ude. Nordeas egne undersøgelser peger på nogle helt specifikke områder, der nyder godt af mændenes gaveture.

Undertøj og elektronik hitter

For det første svarer 43 procent, at mænd og kvinder deler ansvaret, og for det andet kan især elektronikbutikker og lingeriafdelinger nyde godt af de gaver, han køber.

- Du leder forgæves efter manden i afdelingen for julepynt og gavebånd. Han gemmer sig i elektronikafdelingen. Her leder han nemlig gaveslagets gang, hvis der står elektronik på børn og voksnes ønskesedler. Er man heldig finder man ham også i stormagasinets lingeriafdeling, hvor han fabler om appelsiner og meloner, skriver Ann Lehmann Erichsen.

Derudover er det manden, der står for indkøb af træ, mens kvinderne traditionen tro tager føringen i køkkenet.

(Nordea)
 Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD