Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Kære erhvervsminister: her er 5 grunde til at din argumentation om tilladt non-food salg i supermarkeder ikke holder en meter"

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Forbrugernes tillid til økonomien falder igen: - Bekymrende

Foto: morguefile.comForbrugertilliden

Forbrugertilliden belyser befolkningens syn på dens nuværende og fremtidige økonomiske situation.

Forbrugertillidsindikatoren
Sep: -7,4
Aug: -5,5
Jul: -2,9
Jun: -3,1
Maj: -8,8
Apr: -11,9

2019: 3,8

Mener du, at det for øjeblikket er fordelagtigt at anskaffe større forbrugsgoder?
Sep: -13,1
Aug: -7,6
Jul: -7,5
Jun: -4,4
Maj: -11,6
Apr: -21,3

2019: -7,1

Kilde: Danmarks Statistik

Tirsdag den 22 september 2020 kl. 09:45 af: Kristian Holgersen

Mange forbrugere har ikke lyst til at gøre store indkøb lige nu. - Det her er klart i den bekymrende retning, siger cheføkonom.

Mens udbruddet af coronavirus igen tager til i styrke, kan Danmarks Statistik endnu en gang melde om et fald i forbrugertilliden.

I september blev den samlede forbrugertillid målt til minus 7,4. Dermed fortsætter tendensen fra august, hvor flere måneder med fremgang i målingerne blev afløst af et mere pessimistisk syn på økonomien i befolkningen.

- Den faldende forbrugertillid skyldes primært forbrugernes manglende købelyst, samt deres vurdering af Danmarks nuværende økonomiske situation, skriver Danmarks Statistik i en kommentar til tallene.

- Forbrugerne vurderer, at det ikke er fordelagtigt at anskaffe større forbrugsgoder i øjeblikket. Indikatoren er minus 13,1, mens gennemsnittet for det seneste seks måneder er minus 10,9, viser en gennemgang af målingen.

Forbrugertilliden belyser befolkningens syn på dens nuværende og fremtidige økonomiske situation. Under coronakrisen har april været det hidtidige lavpunkt med en forbrugertillid på minus 11,9.

Cheføkonom: Bekymrende udvikling

I Arbejdernes Landsbank giver tallene for september anledning til rynkede brun hos cheføkonom Jeppe Juul Borre.

- De seneste måneders humørsvingninger viser i sandhed hvilken skrøbelig tid, vi står i. Det her er klart i den bekymrende retning, skriver han i en analyse på bankens hjemmeside.

- Der skal ikke herske nogen tvivl om, at forbrugerne bærer på en af hovednøglerne til at låse dansk økonomi ud af coronakrisen, skriver han.

Jeppe Juul Borre forventer stadig en fremgang i forbrugertilliden på lidt længere sigt. Men den nye måling viser, hvor usikker tiden er lige nu.

- Først oplevede det (forbrugertilliden, red) et historiske dyk i april og nu her efter tre måneders fremgang er forbrugernes humør igen begyndt at dale. Det er ikke noget, så flår den spæde optimisme ud af mig, men det er da et slag til de ellers positive takter vi er begyndt at se i dansk økonomi.

LÆS OGSÅ: Forbrugernes tillid til økonomien smuldrerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD