Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Flere betaler husleje: Men butikkerne står svagere end før

Foto: detailfolk.dkMandag den 25 januar 2021 kl. 09:37 af: Kristian Holgersen

En opgørelse over butikkernes gæld for manglende huslejer er ved første øjekast opløftende læsning. Det er bare ikke hele historien.

Butikkerne er bedre til at få betalt deres husleje. Det viser en frisk opgørelse fra Ejendom Danmark, som kaster lys over de samlede restancetal for andet halvår i 2020.

Gennem de seneste måneder er gælden blevet gradvist mindre - i december faldt restancerne med 1,3 procentpoint til omkring 1,3 milliarder kroner.

Udviklingen er naturligvis godt nyt, men det er samtidig ikke hele historien. For store dele af detailhandlen er gået en hård nedlukning i møde med et værre udgangspunkt end i foråret 2020, hvor corona-restriktionerne ramte første gang.

- Selvom der nu er etableret hjælpepakker, er restriktioner en økonomisk mavepuster til et butiksliv, der er i knæ, siger Jannick Nytoft. Han er adm. direktør i Ejendom Danmark.

- Vi ved, at der bliver indgået aftaler og fundet løsninger over hele landet i samarbejde mellem butikkerne og deres udlejere. Men det er en gyser, og en problemstilling, vi som samfund til stadighed er nødt til at forholde os til, siger han.

Venter en stigning

Under nedlukning kan nogle butikker sælge varer på nettet, mens andre enten ikke er gearede til det, eller sælger produkter, der ikke egner sig til nethandel.

Ifølge Jannick Nytoft begynder udfordringerne for butikkerne at kunne ses, når der skal betales husleje næste gang. Det kan være hver måned eller hvert kvartal.

- Butikkerne i storcentrene savnede jo mange af deres kunder under både Black Friday og julehandlen. Både af kundernes - nødvendige - forsigtighedshensyn og grundet nedlukningen, siger han og fortsætter:

- Centrene har en stor interesse i at bevare deres lejere, så der bliver arbejdet hårdt lokalt for at finde løsninger. Men udlejerne er heller ikke uden finansielle forpligtelser, og for fx de internationale aktører er det jo et problem, de kæmper med over hele verden, siger Jannick Nytoft.

LÆS OGSÅ: Presset herretøjskæde står til at slippe af med 85 procent af gældenFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD